Autonieuws

Lexus maakt prijzen vernieuwde ES bekend

augustus 1, 2022

Lexus ES

In 2021 liet Lexus ons voor het eerst kennismaken met de vernieuwde ES. Nu, een ruim jaar later, hebben de Japanners het model wederom een kleine opfrisbeurt gegeven. Alle nieuwtjes vinden we in het interieur, want de buitenkant is ongewijzigd. Tenminste, tenzij je voor de nieuw verkrijgbare F Sport Design-uitvoering kiest. Het uiterlijk van de ES F Sport Design is geïnspireerd op de sportieve ES F Sport Line. De nieuwe uitvoering is leverbaar in tien verschillende exterieurkleuren en vier verschillende exterieurkleuren en beschikt over zwarte 19 inch lichtmetalen wielen en een F Sport Design-badge op de voorschermen.

Interieur

Maar het echte nieuws vinden we vooral terug in het interieur. Alle ES-uitvoeringen zijn voortaan voorzien van een nieuw multimediasysteem, dat een stuk sneller is dan het systeem dat het vervangt. Het biedt meer mogelijkheden en functies zoals smartphone-integratie via Apple CarPlay en Android Auto, cloud based navigatie en spraakherkenning.

USB-poorten

Lexus heeft ook de middenconsole van de ES aangepakt voor modeljaar 2023. De bekende trackpad, waarmee je voorheen het infotainmentsysteem kon bedienen, maakt plaats voor twee bekerhouders. Een draadloze oplader zitten buiten de consolebox, zodat hij beter toegankelijk is. Waar er voorheen twee USB-A-poorten en één aux-poort waren, is er nu één USB-A-poort voor het afspelen van geluidsbronnen met hoge resolutie en één USB-C-poort voor het opladen van apparaten. Vanaf modeljaar 2023 wordt ook een interieurkleur toegevoegd: Ammonite Sand.

Hey Lexus

De Lexus ES beschikt vanaf modeljaar 2023 over de ingebouwde assistent ‘Hey Lexus’, die reageert op spraakopdrachten. De assistent kan helpen om gemakkelijker telefoongesprekken te voeren, de audio- en klimaatregeling te bedienen en op internet te zoeken. Het systeem herkent negentien verschillende Europese talen en is het in staat om informele opmerkingen te herkennen en erop te reageren. Zo kan het bijvoorbeeld de temperatuur in de cabine verhogen, na het commando ‘Ik heb het koud’.

Wat kost een Lexus ES?

Onder de motorkap is alles hetzelfde gebleven. De Lexus ES is enkel leverbaar als 300h en beschikt over een 218 pk sterke hybride aandrijflijn. De ES is er vanaf 58.995 euro. Het gaat hier om de Lexus ES Business Line, die voorzien is van een 12,3 inch touchscreen, draadloze telefoonlader, 18-inch wielen en alle luxe van de Comfort Line. Voor de stoere Lexus ES F Sport Design betaal je minimaal 63.495 euro. Net als voor elke Lexus geldt een garantietermijn tot 10 jaar of 200.000 kilometer.

Bekijk ook: