Autonieuws

Leuke Kawasaki quad voor de kleintjes

augustus 3, 2022

De sportief vormgegeven KFX90 is een vierwielige quad waar volgens Kawasaki zowel jong als oud, en van verschillende rijniveaus, veel plezier aan zullen beleven. Modern en sportief is het uiterlijk. Compact is hij ook en hij weegt slechts 122 kg.

Met elektrische starter

Opvallend zijn de led-verlichting en de elektrische starter. De KFX90 kan alleen gestart worden door middel van de contactsleutel. De compacte en betrouwbare 89,9 cc viertakt, luchtgekoelde motor van 6,3 pk is gekoppeld aan een volautomatische versnellingsbak CVT. Dus schakelen is niet nodig.

Maximumsnelheid te limiteren

De onderhoudsvriendelijke automatische CVT-versnellingsbak staat garant voor vele uren onbezorgd rijplezier. Daarnaast is de maximumsnelheid mechanisch instelbaar, zodat verantwoord en stap voor stap het rijden van de KFX90 is aan te leren.

Wielophanging en remmen

Het hoogwaardige stalen frame met A-arm voorwielophanging en swingarm achterwielophanging zorgt voor sportieve rijeigenschappen in ieder terrein. Aan de voorzijde heeft de KFX90 dubbele trommelremmen en achter een krachtige hydraulische schijfrem. Doordat de brede treeplanken zijn voorzien van antislip kunnen de voeten veilig binnenboord gehouden worden.

Wat kost hij?

De verwachting is dat de KFX90 vanaf medio oktober beschikbaar zal zijn bij de officiële Kawasaki dealers. Prijzen zullen later bekend gemaakt worden.