Achtergrond Autonieuws

Land Rover Defender 130 Outbound: voor de avonturiers met claustrofobie

mei 10, 2023

Land Rover Defender 130 Outbound

De Land Rover Defender 130 Outbound is alleen leverbaar met vijf zitplaatsen. Maximale bagageruimte dus. De auto heeft zelfs 2.516 liter bagageruimte als je ook de tweede zitrij neerklapt. De nagenoeg vlakke laadvloer (1,26 meter lang achter de tweede zitrij) biedt plaats aan alle uitrusting, van wetsuits tot kampeer- en klimuitrusting.

Kenmerken

Een Defender 130 Outbound is te herkennen aan subtiele, doelgerichte uitstraling waarbij de bumpers en grille insert zijn afgewerkt in Shadow Atlas Matt, terwijl de side vents in Anthracite zijn uitgevoerd. Er zijn twee velgdesigns beschikbaar die het design van de Outbound complementeren: 20-inch lichtmetalen velgen in Gloss Black en 22-inch lichtmetalen velgen in Shadow Atlas Matt.

Kleuren

Het aanbod van carrosseriekleuren bestaat uit Fuji White, Santorini Black, Carpathian Grey en Eiger Grey, waarbij geblindeerde achterste zijruiten en D-stijl finishers in carrosseriekleur de uiterlijke stijlelementen voltooien. Voor klanten die krasbescherming nodig hebben voor avonturen buiten de gebaande paden is een Satin Protective Film leverbaar, maar niet op de Fuji White kleurstelling.

Land Rover Defender 130 Outbound
Land Rover Defender 130 Outbound

Windsor

Voor het interieur is er keuze uit bekledingen in volledig Windsor leder of een combinatie van slijtvast Resist kunstleder en Robustec stof. De bekleding is uitgevoerd in Ebony, met een Ebony Morzine dakhemel en Robustec afwerking van de middenconsole. De Defenders kenmerkende Cross Car Beam is uitgevoerd in Satin Black Powder Coat Brushed Finish.

Stevige rubber vloermatten

Praktische toevoegingen bieden extra bescherming van het interieur aan het begin en einde van activiteiten. Stevige rubber vloermatten kunnen worden uitgevouwen om de achterbumper te beschermen bij het inladen van grote of zware spullen, zoals fietsen en koffers. Kleinere voorwerpen zijn veilig uit het zicht te houden dankzij extra opbergruimtes. Tevens bieden extra bevestigingsogen en een nieuw bagagenet de mogelijkheid om grote of kleine outdooruitrusting vast te zetten tijdens het rijden.

Terrain Response 2

Het beproefde Intelligent All-Wheel Drive-systeem van de Defender zorgt in combinatie met Terrain Response 2 voor onvergelijkbare 4×4-capaciteiten, terwijl Electronic Air Suspension en Adaptive Dynamics tot de standaarduitrusting behoren. Geavanceerde offroad-rijtechnologie zorgt voor een moeiteloze en geruststellende voortgang over elk terrein, met de Electronic Air Suspension die tot 430 mm bodemvrijheid en een doorwaadhoogte van 900 mm toestaat.

Land Rover Defender 130 Outbound
Land Rover Defender 130 Outbound

3.000 kg trekken

De Defender 130 Outbound kan tot 3.000 kg trekken, waarmee alles variërend van jetski’s tot boottrailers en caravans met gemak kan worden getrokken. De luchtvering maakt het koppelen daarvan eenvoudiger: met knoppen in de bagageruimte kan de achterkant van de auto in hoogte variëren.

De Defender 130 Outbound is leverbaar als D300 met een 221 kW (300 pk) zescilinder Ingenium dieselmotor met MHEV-technologie voor optimale prestaties en een optimaal brandstofverbruik.

Defener 130 met V8

Het aanbod van de Defender 130 is ook uitgebreid met de toevoeging van de 5.0 V8 Supercharged benzinemotor. Deze krachtbron biedt een overtuigende combinatie van prestaties, verfijning en capaciteiten. Met een vermogen van 368 kW (500 pk) en 610 Nm koppel stuwt hij de Defender 130 in 5,7 seconden van 0-100 km/h. Met de introductie van de V8 bestaat het aanbod van de achtzitter uit drie topmotoren, met de zescilinder Ingenium P400 (294 kW/400 pk) en D300 (221 kW/300 pk) als andere keuzemogelijkheden.