Autonieuws

Lancia Pu+Ra HPE: belangrijker dan je denkt

april 15, 2023

Comeback Lancia

Lancia maakt een comeback, dat is inmiddels duidelijk. Al in 2024 verschijnt het eerste model: de nieuwe Ypsilon. Alle auto’s van Lancia worden geïnspireerd door de Lancia Pu+Ra HPE.

Lancia Pu+Ra HPE

Het betreft een studiemodel van een batterij-elektrische auto, met een actieradius van ruim 700 km. De naam ‘Pu+Ra’ verwijst naar een nieuwe, pure en radicale ontwerptaal van het merk, terwijl HPE staat voor High Performance Electric. De afkorting HPE werd voor het eerst gebruikt in de jaren zeventig voor de Lancia Beta en stond toen voor ‘High Performance Estate’.

Lancia Pu+Ra HPE

Progressive Green

Het studiemodel is uitgevoerd in de kleur Progressive Green. De blauwgroene kleur is een eerbetoon aan de historische en tijdloze Lancia Flaminia Azzurro Vincennes. Qua vorm is de auto geinspireerd op de klassieke Aurelia en Flaminia, al zien we er ook wat van de Stratos in terug.

Meubelmaker Cassina

Het interieur moet een huiskamergevoel geven. De bekleding en de vorm van de voorstoelen is geïnspireerd op fauteuils van de Italiaanse meubelmaker Cassina. De materialen zijn ook duurzaam. Ongeveer 70% van de aanraakbare oppervlakken dient in de toekomst gemaakt te zijn van ecologische en duurzame materialen.

EEN NIEUWE LANCIA! – Lancia Pu+Ra HPE – AutoRAI TV

Marmer

Het interieur van de Lancia Pu+Ra HPE is deels afgewerkt met MARM MORE, een materiaal waarvan de naam is ontleend aan marmor, het Latijnse woord voor ‘marmer’. Het materiaal is voor 50% gemaakt van gerecycled afval, vermengd met marmerstof. De gerecyclede stof is geproduceerd met natuurlijke kleuren, voelt zacht aan en is waterdicht.

Toekomst Lancia

Dan nog even de toekomst van Lancia. De nieuwe Ypsilon komt in 2024, zowel in een hybride als in een elektrische versie. Met ingang van 2026 zullen er alleen 100% elektrische auto’s worden geïntroduceerd en per 2028, gelijktijdig met de komst van de nieuwe Delta, zal Lancia uitsluitend elektrische modellen verkopen. De Lancia Pu+Ra HPE schetst als studiemodel met een gestroomlijnde, efficiënte en aerodynamische carrosserie, de koers van het merk voor de komende 10 jaar.

Lancia Pu+Ra HPE