Autonieuws

Lamborghini Lanzador: een volledig elektrische Lambo?

augustus 21, 2023

Belangrijke mijlpaal

“De presentatie van de volledig elektrische Lamborghini Lanzador-conceptauto is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van ons bedrijf en bepaalt onze weg naar decarbonisatie en elektrificatie”, zegt Stephan Winkelmann, voorzitter en CEO van Automobili Lamborghini. “Het was heel fijn om de positieve reacties van onze gewaardeerde klanten te zien op deze visie van een toekomstige, volledig elektrische, vierde in serie geproduceerde Lamborghini.”

Lamborghini Lanzador, een Ultra GT

De Lamborghini Lanzador opent een nieuw segment voor het merk, die van de Ultra GT. De ingredienten? Een elektrische aandrijflijn, een verhoogde bodemvrijheid en een 2+2-interieuropstelling. Volgens Lamborghini combineert de Lanzador de prestaties van een supersportwagen met dagelijkse bruikbaarheid.

Komt in 2028

De Lamborghini Lanzador heeft een AWD-systeem met op elke aandrijfas een elektromotor. Maar echte technische specificaties geven de Italianen nog niet vrij. Lamborghini is van plan om tegen eind 2024 zijn volledige productgamma te elektrificeren: het bedrijf investeert in vier jaar tijd meer dan 1,9 miljard euro in de omschakeling naar hybridetechnologie, de grootste investering in de geschiedenis van het Italiaanse merk. Deze Lanzador – het vierde model voor Lamborghini – is niet alleen een technisch demonstratiemodel, maar ook een verfijnd ‘laboratorium op wielen’ op het gebied van duurzame materialen. De productieversie van de concept-car is vanaf 2028 beschikbaar.

De auto is overigens vernoemd naar een Spaanse vechtstier. Lanzador betekent in het Spaans ‘werper’.Lamborghini Lanzador