Lifestyle & Fun

Kooptip: Ferrari-kart voor een Ferrari-prijs

augustus 2, 2022

Ferrari F40

Voor een échte Ferrari F40 moet je tegenwoordig minimaal 1 miljoen euro neerleggen. Een onbereikbare auto voor de meeste van ons dus. Voor 369 euro kun je er zelf eentje bouwen van Lego, maar als je een iets groter rijdend exemplaar zoekt, dan kun je eind augustus tijdens het de Sotheby’s Monterey veiling bieden op een kart die sprekend lijkt op een F40.

F-Racer Junior

De verhoudingen kloppen uiteraard niet helemaal, maar alle klassieke F40 stijlkenmerken zijn duidelijk zichtbaar op de ‘F-Racer Junior” kartwagen. De luchtinlaten op de motorkap en aan de zijkant van de carrosserie kloppen en zelfs de doorzichtige grille aan de achterkant is aanwezig. Het dak is eenvoudig afneembaar, zodat er twee kinderen kunnen plaatsnemen.

De kart biedt plaats aan twee kuipstoelen met stoffen bekleding en veiligheidsgordels voor zowel de bestuurder als passagier. Het detailniveau van het interieur is indrukwekkend. Op het dashboard zit een contactslot en een werkend instrumentarium.

270 cc

De kart weegt 249 kilogram en ‘onder de motorkap’ ligt een 270 cc benzinemotor, waarmee een topsnelheid van 64 km/u haalbaar is. Net zoals bij elke Ferrari, hangt er ook aan deze Ferrari-kart een flink prijskaartje. Hij moet minimaal 25.000 euro opbrengen. Bieden kan hier.