Autonieuws Formule 1 Lifestyle & Fun

Kooptip: de onverslaanbare Ferrari F1-auto van Michael Schumacher

juli 25, 2022

Ferrari Formule 1

Hoewel het er steeds meer op lijkt dat Ferrari dit jaar wéér niet kampioen wordt, kunnen we wel stellen dat de Italiaanse renstal de weg naar de top gevonden heeft dit seizoen. Ferrari-coureur Charles Leclerc rijdt volgens eigen zeggen met materiaal rond waarmee hij om de titel kan strijden en Carlos Sainz wist op het circuit van Silverstone zelfs zijn eerste F1-zege te grijpen. Oude tijden herleven dus, want twintig jaar geleden hadden Ferrari-coureurs haast altijd een kampioenwaardige auto onder hun kont.

Michael Schumacher

Veilinghuis Sotheby’s biedt tijdens het deftige Monterey Car Week in Californië een F1-bolide van Ferrari aan die letterlijk onverslaanbaar was. Het gaat om een F1-auto van Michael Schumacher, waarmee hij vier overwinningen behaalde. Dat waren ook de enige vier keer dat deze auto werd gebruikt dat seizoen, wat hem extra speciaal maakt.

Succesvolste Ferrari

Het is de enige Ferrari Formule 1-auto die ten minste drie races heeft gereden en in elke race die hij heeft gereden heeft gewonnen. De auto die onder de hamer gaat heeft chassisnummer 187 en is de zevende van in totaal negen F300’s die dat jaar zijn gebouwd. De eerste overwinning pakte Schumacher met deze auto tijdens de Canadese GP op 7 juni 1998. Schumacher startte als derde, maar kwam als eerste over de finish. Het was de zevende race van het seizoen en Schumachers tweede overwinning dat jaar.

Silverstone en Monza

In diezelfde maand won hij ook de Grand Prix van Frankrijk en op 12 juli van dat jaar wist hij ook de Britse GP op Silverstone op zijn naam te schrijven. De laatste race en overwinning van de auto kwam eind dat jaar op 13 september in Monza, tijdens de Grand Prix van Italië. Schumacher vertrok vanaf pole en eindigde ook als eerste.

$8.000.000

In 1999 werd de auto door de huidige eigenaar overgenomen van Scuderia Ferrari. Vast niet voor het bedrag wat de auto nu waard is. Geschat wordt dat de auto 6 tot 8 miljoen dollar gaat opleveren. 

Foto’s: Sotheby’s 

Lees ook: