Autonieuws

Klassieker van 250.000 euro gaat in vlammen op

februari 15, 2022

Rustige zondag

Het is zondagmiddag, droog met een zonnetje en niet te koud. De perfecte omstandigheden om een rondje te rijden in mijn klassieker, moet de eigenaar van de Maserati 3500 GTi gedacht hebben. Niet wetende dat de middag totaal anders zou lopen dan vooraf gedacht. De oldtimer brandt compleet uit midden op een weg in Bavel. De brandweer was snel ter plaatse, maar dat mocht niet baten meldt de NOS. Makkelijk was het blussen niet, want door lekkende benzine uit de tank bleef de auto branden. Het wrak is weggesleept door een bergingsbedrijf.

De Maserati

De Italiaanse klassieker betreft een Maserati 3500 GTi uit 1963. De 3500-serie was voor Maserati een poging om de markt van de Gran Turismo’s te betreden met een sportieve coupé. Maserati deed dat niet onverdienstelijk, met ruim 2.000 verkochte exemplaren. De 3500 GTi werd in 1960 geïntroduceerd en was de eerste Italiaanse productieauto die beschikte over een motor met injectie. De zes-in-lijn leverde 250 pk en was gekoppeld aan een versnellingsbak met vijf verzetten. De auto had airco en schijfremmen, wat voor die tijd best bijzonder was. Het was daarom een auto voor de sterren. Zo had de prins van Monaco er één, evenals diverse acteurs. Zelfs autogek Jay Leno heeft een lichtblauw exemplaar in zijn collectie.

Lees ook: DEZE EXOOT WERD BINNEN 5 MINUTEN AFGESCHREVEN

Prijs

De Maserati 3500 is geen goedkope oldtimer. Veel zijn er al verkocht voor meer dan 200.000 euro. Dat deze auto een GTi is, maakt hem specialer én duurder. Vergelijkbare modellen worden op dit moment aangeboden voor meer dan 250.000 euro. Een ding is zeker, zoveel gaat deze niet meer opbrengen…

Foto’s: Jeroen Stuve/SQ Vision