Autonieuws

Kia Concept EV5: is dit de opvolger van de Sportage?

maart 21, 2023

Kia Concept EV5

De Kia Concept EV5 is gepresenteerd tijdens Kia Chinese EV Day. Een productieversie van de Kia Concept EV5 komt later in 2023 op de Chinese markt. Of Kia het model ook in Europa gaat voeren, is op dit moment nog niet duidelijk. Wij achten de kans vrij groot, omdat het model ook qua naam perfect aansluit op het gamma van Kia in Europa. Het merk voert nu al een EV6 en ook de EV9 komt onze kant op.

Voor de Chinese markt

Maar aanvankelijk is de EV5 eerst alleen bestemd voor de Chinese markt. “Details met betrekking tot toekomstige plannen voor de andere wereldmarkten maken we te zijner tijd bekend”, aldus Kia in een verklaring.

Kia Concept EV5

Aandrijflijnen

Technische informatie over de Kia EV5 is nog niet vrijgegeven, maar met het oog op kostenbesparing ligt het voor de hand dat Kia aandrijflijnen van de EV6 gebruikt. Reken dus op diverse varianten met achter- en vierwielaandrijving en accu’s tot wel 77 kWh groot.

Concurrentie Kia EV5

Uiteraard staat de elektrische SUV wel op het zogeheten E-GMP-platform. Qua formaat is de EV5 te vergelijken met een Sportage. De EV5 is daarmee automatisch een concurrent van auto’s als de Volkswagen ID.4, Subaru Solterra, Toyota bZ4X en Nissan Ariya.


Kia Concept EV5