Autonieuws

Justitie pakt BMW-cabrio van Sywert van Lienden af

augustus 16, 2022

FIOD

Begin van het jaar nam de FIOD al eens een kijkje bij Sywert thuis. Ook snuffelden rechercheurs van de fiscale opsporingsdienst destijds in zijn grijze BMW Z4 Cabrio. Waarom ze dat deden is inmiddels wel bekend. De BMW van minimaal 85.000 euro heeft Van Lienden betaald met geld dat hij verdiende met de levering van mondkapjes. Hij wilde de ‘helden van de zorg’ met deze mondkapjesdeal gratis en voor niets helpen, maar via de bv Relief Goods Alliance stak Van Lienden negen miljoen euro in zijn eigen zak. Wat hij met de andere 8.915.000 euro gedaan heeft is de FIOD nu aan het uitzoeken. Justitie heeft vandaag geld en verschillende spullen in beslag genomen in Nederland, Luxemburg en Zwitserland.

Eerder in 2022:

De BMW van Sywert

De BMW Z4 van Sywert is nog niet zo bekend als zijn eigenaar zelf, maar heeft inmiddels ook een bekende status. Voordat Sywert over de scheef ging twitterde hij al dat hij ooit een BMW Z4 op zijn oprit wilde hebben staan. Het liefst in de kleur Misano Blau schreef hij destijds. Dat laatste is hem niet gelukt, want kort nadat hij zijn slag sloeg tijdens de coronacrisis, werd een grijze BMW Z4 M40i voor zijn deur gespot. Wel meteen de dikste versie: de Z4 M40i

BMW Z4 M40i

De M40i is de krachtigste versie van de huidige generatie BMW Z4. Hij is voorzien van een 3,0-liter zescilinder benzinemotor met 340 pk. De acceleratie van 0 naar 100 km/u neemt 4,6 seconden in beslag. Snel genoeg om een Mercedes-Benz B-Klasse van de politie voor te blijven. Wat er met de BMW gaat gebeuren is nog niet duidelijk, maar de kans is aanwezig dat je hem vroeg of laat tegenkomt op de Domeinen Roerende Zaken. Oftewel: de veilingsite waar de overheid alles plaatst wat de politie, FIOD, etc. in beslag neemt. De Z4 heeft door alle ritjes tussen Nederland, Zwitserland en Luxemburg waarschijnlijk al wel wat kilometers gemaakt en hij is bovendien flink besnuffeld door FIOD-honden.

Lees ook: