Autosport Formule 1

Jos Verstappen vliegt met rallyauto van de weg richting publiek

februari 28, 2022

Verstappen weer in actie

Jos Verstappen-fans hebben de oud-F1-coureur eindelijk weer eens in actie kunnen zien. Tijdens de Rally van Haspengouw heeft de Limburger een verdienstelijk debuut beleefd in het Belgisch kampioenschap. Op een gegeven moment stond Jos zelfs vierde in het tussenklassement, maar hij eindigde uiteindelijk op de achtste plaats. Helemaal niet slecht dus, voor iemand die voor het eerst in zijn leven een rally rijdt.

Vliegt richting het publiek

Tijdens de zevende proef leek het toch even goed fout te gaan. De oud-coureur van onder andere Benetton en Arrows schoot namelijk rechtdoor, recht de modder in richting het publiek, waardoor hij flink wat tijd verloor. Zoals je in de video hieronder kunt zien stond het publiek gelukkig op een flinke afstand, maar toch nemen veel toeschouwers de benen. Ondanks het tijdsverlies wist Verstappen toch nog als eerste in het Rally Masters-klassement voor 50-plussers te eindigen.

Rallydebuut Jos Verstappen

Jos vertelt aan Verstappen.com over zijn debuut: “Al met al kijk ik tevreden terug op mijn rallydebuut. Het doel was om plezier te hebben en om uit te rijden, dat is gelukt. Natuurlijk valt er nog veel te leren voor me, ook wat betreft de samenwerking met mijn navigator Kris Botson. Alleen door heel vaak samen te rijden, kan ik ervaring met pacenotes krijgen en kunnen we één worden. Het luisteren en verwerken van de notes is voor mij het moeilijkste.”