Autonieuws Lifestyle & Fun

Je kunt nu eindelijk een Singer-cabrio kopen (als je durft)

augustus 17, 2022

Wat doet Singer?

Singer is een Amerikaans bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het bouwen van zogeheten ‘Porsche-restomods’: klassieke Porsches met moderne techniek. Alle auto’s van het merk zijn gemaakt naar de wensen van de klant en dat mag dus wat kosten. Voor een Singer ben je al snel 350.000 tot 1.500.000 euro kwijt. Stevige bedragen dus. Nu heeft Singer voor het eerst een oude Porsche-cabrio onder handen genomen: een 964 Cabrio.

Speedster prestaties

Het nieuwe paradepaardje van Singer heeft een body van carbon. De cabrioconstructie brengt veel gewicht met zich mee, dat wordt gecompenseerd door de carbon body. De ‘Singer Porsche 911 Cabriolet’, zoals het merk het project zelf noemt, heeft een 3,8-liter TwinTurbo Mezger-motorblok onder de kap. De dubbelgelazen zescilinder is goed voor 510 pk. Je zou deze 911 cabrio van de 964-generatie dus kunnen zien als een 930 Turbo zonder dak.

Widowmaker 911

Het schakelen gaat door middel van een handgeschakelde zesbak. Het leukste (en spannendste) van alles: de Porsche heeft achterwielaandrijving. 510 pk’s die allemaal naar achteren gaan, in een ‘oude’ 964… heftig! Enige rijervaring is geen overbodige luxe dus. Gelukkig is de remmerij ook van carbon, zodat je de Porsche snel tot stilstand kunt brengen. Wie minder moedig is, kan ook kiezen voor een versie met 450 pk en vierwielaandrijving.

Luxe van een moderne 911

De charme van alle auto’s die Singer maakt, is dat ze er oud uitzien – kijk ook maar eens naar die Fuchs-wielen – maar onderhuids boordevol moderne techniek zitten. Niet alleen onderhuids overigens, ook in het interieur zitten allerlei moderne snufjes en gadgets waarmee een moderne mens niet meer zonder kan. Denk aan climate control, elektrisch verstelbare stoelen en zelfs een draadloze oplader voor je smartphone. De kleur van het interieur heet Black Forest Wood en de exterieurkleur Cadiz Red. Hoeveel stuks Singer gaat bouwen en wat je voor een exemplaar moet betalen is niet bekend.

Lees ook: