Achtergrond Fun

Japanse tuner plakt jaren 80 Land Cruiser-gezicht op nieuwe Toyota’s

januari 18, 2023

Tokyo Auto Salon

De Tokyo Auto Salon is momenteel in volle gang. De beurs bestaat sinds 1983 en is een van de grootste autobeurzen in Japan. De beurs is niet gericht op liefhebbers van consumentenauto’s, maar op racefans en tuning-enthousiastelingen. Je komt er de gekste creaties tegen.

Toyota Hilux

Zo biedt een enthousiaste Toyota-fan op de beurs een fraaie retro-kit voor de Toyota Hilux aan. Met de bodykit tover je een hagelnieuwe Hilux om tot een jaren tachtig Land Cruiser, die zo in een aflevering van Narcos of The A-Team zou kunnen figureren. De compleet vernieuwde voorkant geeft de pick-up een lekker ‘vierkant gezicht’, zoals je dat kent van de Land Cruiser J60-generatie. De tuner biedt meerdere varianten aan:

Modern

De kit heeft ook een modern tintje. Naast de rechthoekige grille met verticale sleuven, zitten – uiteraard vierkante – moderne led-koplampen en richtingaanwijzers. De originele bumpers van grijs kunststof maken plaats voor ouderwetse chromen exemplaren. De hoogglans zwarte afwerking van de grille is, net als de verlichting, behoorlijk modern en in de mode. Gelukkig kun je in plaats van een lik zwarte verf hier ook kiezen voor flink veel chroomwerk. De juiste keuze, als je toch voor die typisch jaren 80-look gaat.

Lees ook: Hoe lang kun je met een elektrische auto in de file staan?

Foto’s: Axell Auto