Autonieuws

Is het een nieuwe Land Rover? Nee, het is de nieuwe Hyundai Santa Fe!

juli 18, 2023

Hoekig en krachtig

Hyundai Motor heeft duidelijk gekozen voor een onconventionele aanpak. Het merk speelt klaarblijkelijk niet op safe. Voorgaande edities van de Hyundai Santa Fe waren toch vrij ingetogen qua design. Hoe anders is dat bij deze vijfde generatie. De auto oogt hoekig, krachtig en heeft zelfs kenmerken van een Land Rover. Toch is het een echte Hyundai. Het grote voordeel van al die scherpe hoeken is extreem veel binnenruimte en praktisch gebruiksgemak. Cijfers over afmetingen geeft Hyundai nog niet, die volgen pas in de loop van augustus.

H-vormige details

De voorzijde van de nieuwe Santa Fe kenmerkt zich door een hoge motorkap, H-vormige koplampen en scherpe spatborden. De H-vormige koplampen sluiten mooi aan op het H-motief aan de onderkant van de voorkant. De H-vormige designelementen herinterpreteren het ‘H’-embleem van Hyundai.

Hyundai Santa Fe

Drie zitrijen voor Hyundai Santa Fe

Van opzij gezien valt de verlengde wielbasis op en een gedurfde daklijn. Hyundai heeft bovendien gekozen voor scherp gedefinieerde wielkasten, een kortere overhang vooraan en 21-inch wielen. In het interieur heeft de nieuwe Hyundai Santa Fe een tweede en derde zitrij. Beide zitrijen zijn neerklapbaar, zodat een zee aan ruimte ontstaat. De foto’s spreken voor zich. Het dashboarddesign oogt net als de auto zelf: strak. Ook hier komen de H-profielen weer terug, onder meer in de luchtventilatieroosters. Opvallend is het Panoramic Curved Display en het 12,3-inch grote digitale instrumentencluster.

Duurzame materialen

De nieuwe SUV bevat ook een aantal duurzame materialen. De suède hemelbekleding, vloermatten en rugleuningen op de tweede en derde zitrij zijn gemaakt van gerecycled plastic, terwijl de crashpad en portierbekleding zijn gemaakt van milieuvriendelijk kunstleder.

Première Hyundai Santa Fe in augustus 2023

De nieuwe Hyundai Santa Fe beleeft in augustus zijn wereldpremière. Tegen die tijd is er ook meer informatie bekend over de vijfde generatie Santa Fe.
Hyundai Santa Fe