Autonieuws

Iconische Tamiya RC-auto wordt werkelijkheid!

mei 16, 2023

Tamiya Wild One MAX Launch Edition

The Little Car Company trapt af met de zogeheten Tamiya Wild One MAX Launch Edition. Die variant beschikt over Cobra-kuipstoelen, vierpuntharnassen, een 5-inch digital display, Brembo-remmen rondom, Bilstein-dempers en Eibach-veren. Rollen doet deze ‘buggy’ op 14-inch Maxxis off-road banden. In het interieur is plaats voor twee personen.

Ook met kenteken te krijgen!

De auto is 3,6 meter lang en 1,9 meter breed. Uiteraard is de Wild One MAX Launch Edition bedoeld voor off-road fans, maar er is ook een ‘road legal pack’ verkrijgbaar in het Verenigd Koninkrijk en in de Europese Unie. De auto mag daardoor onder de L7e-regelgeving de weg op. Hoe gaaf! Optioneel levert het bedrijf een voorruit met ruitenwissers. Wel zo prettig als het regent.

TLCC - TAMIYA WILD ONE MAX

Elektrische aandrijving

Voor de aandrijving zorgt een elektromotor die wordt gevoegd door een 14,4 kWh groot accupakket, bestaande uit acht verwijderbare modules. Het ongeveer 500 kilogram zware voertuig heeft een topsnelheid van ongeveer 96,5 km/u.

Begin 2024

De productie start begin 2024. The Little Car Company start kort daarna al met de levering van de eerste klantenauto’s. Andere versies die verschillende prestaties bieden, zullen naar verwachting in een later stadium beschikbaar komen. Interesse in een exemplaar? Check: wildonemax.com. Een prijs wordt alter bekend. Voor 100 pond kun je al wel een exemplaar reserveren.














TLCC - TAMIYA WILD ONE MAX


TLCC - TAMIYA WILD ONE MAX