Autonieuws

Hyundai toont eindelijk high-performance versie Ioniq 5 met bijna 600 pk

december 5, 2022

Verlanglijstje

Zoals veel autoliefhebbers hebben wij ook een lijstje met auto’s waar we niet op kunnen wachten. De BMW M3 Touring staat bijvoorbeeld hoog op die lijst. Een ander goed voorbeeld is de Hyundai Ioniq 5 N. De reguliere Ioniq 5 vonden we al bijzonder, maar de N-versie lijkt helemaal een spectaculaire auto te gaan worden.

Kia EV6 GT

De snelle Ioniq 5 deelt zijn techniek namelijk met de EV6 GT van zustermerk Kia. De GT is het topmodel in de line-up van de Kia EV6. Deze versie sprint in 3,5 seconden van 0 naar 100 km/u. Hij beschikt standaard over vierwielaandrijving (AWD) en een 77,4 kWh sterke accu. De twee performance elektromotoren produceren bij elkaar 584 pk. Hoewel Hyundai nog geen cijfers naar buiten brengt, kun je er vanuit gaan dat de Ioniq 5 N soortgelijke prestaties in huis heeft.

Teaser

De Kia EV6 GT staat op het punt op de weg op te gaan in Nederland, op de extra snelle Ioniq 5 moeten we nog even wachten. Om ons warm te houden heeft Hyundai vandaag een video online gezet waarin de Ioniq 5 N kort te zien is tussen twee conceptcars van het merk: de RN22e en N Vision 74. Behalve een glimp van de Ioniq 5 N laat de video ook een kijkje achter de schermen zien bij Hyundai N, het sportlabel van Hyundai. Zo zien we hoe de RN22e en de N Vision 74 – waarmee Hyundai N nieuwe technologie uit de autosport wil verbinden met toekomstige N-modellen – tot stand zijn gekomen. Rond 07:46 min komt de Ioniq 5 in beeld.