Autonieuws

Hyundai i30 krijgt update: je moet wel goed kijken

maart 25, 2024

Hyundai i30 voor 2024

De Hyundai i30 verscheen alweer in 2007 op de markt. Het huidige model betreft de derde generatie. Wat is voor het 2024-model precies aangepast? Leggen we uit! Vooraan zijn de radiatorgrille, het bumperinzetstuk onder de kentekenplaat en de mistlampbehuizingen opnieuw ontworpen. Aan de achterkant van de hatchback en stationwagon kreeg het chromen inzetstuk van de achterbumper een hoekiger uiterlijk. LED-koplampen en -achterlichten, voorheen optioneel, zijn nu standaard. De auto kreeg ook een setje frisse 16-inch lichtmetalen wielen.

Kleuren

De vernieuwde Hyundai i30 wordt verkrijgbaar met keuze uit twaalf carrosseriekleuren. Zeven daarvan zijn nieuw: Abyss Black Pearl, Ecotronic Grey Pearl, Ultimate Red Metallic, Jupiter Orange Metallic, Meta Blue Pearl, Cypress Green Pearl en Sailing Blue Pearl. Kleuren die terugkeren zijn: Atlas White, Serenity White Pearl, Shimmering Silver Metallic, Shadow Grey en Engine Red.

Het interieur van de Hyundai i30

Voor het interieur levert Hyundai volledig stof, volledig leder, suède en leder. Er zijn ook drie nieuwe patronen voor de stoelen. Kiest de klant voor volledig stof, dan is de rugleuning voorzien van een patroon bestaande uit horizontale lijnen. Er is meer, zoals standaard een digitaal instrumentenpaneel van 4,2 inch, drie USB-C-poorten voor- en achterin, Over-The-Air (OTA) kaartupdates en optioneel een 10,25-inch volledig digitaal instrumentenpaneel. LED-verlichting is toegevoegd in het interieur en de bagageruimte voor een betere verlichting.

Interieur Hyundai i30 2024

Hyundai i30 N Line

Ook de Hyundai i30 N Line ondergaat wat updates. De mazen van de grille zijn aangepast. In het interieur sieren drie rode horizontale lijnen de lederen en suède bekleding. Aan de inzetstukken van de zijopeningen van de voorbumper van de i30 N Line is een donker metaalkleurig accent toegevoegd. Ook de nieuw ontworpen zijskirts zijn voorzien van een donker metaalkleurig inzetstuk. Daarnaast kunnen klanten kiezen voor speciale lichtmetalen N Line-velgen van 18-inch. De Hyundai i30 N is verleden tijd, net als de KONA N en i20 N.

Veiligheid

De vernieuwde Hyundai i30 is uitgerust met de nieuwste versie van Hyundai Smart Sense dat diverse actieve veiligheids- en rijassistentiesystemen bundelt. Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) helpt een potentiële aanrijding met obstakels op de weg te detecteren en te voorkomen. Autonome rijbaanassistentie Lane Following Assist (LFA) helpt de bestuurder met subtiele stuurcorrecties om in het midden van de rijstrook te blijven. Intelligent Speed Limit Assist (ISLA) past de rijsnelheid aan de geldende snelheidslimiet aan en Rear Occupant Alert (ROA) voorkomt dat personen op de achterbank – zoals kinderen – worden vergeten bij het verlaten en vergrendelen van de auto.

Junction Turning-functie

FCA is optioneel aan te vullen met een Junction Turning-functie waardoor het systeem ook op kruispunten actief is. Deze functie detecteert tegemoetkomende auto’s van de andere kant wanneer de bestuurder op een kruising linksaf slaat. Als een aanrijding aannemelijk is, activeert het systeem automatisch de remmen. Highway Driving Assist (HDA) 1.5 zorgt er bij het rijden op de snelweg voor dat de rijsnelheid en de afstand tot de voorligger constant blijft, terwijl het de Hyundai i30 midden in de rijstrook houdt – ook bij het nemen van een bocht.

Parking Distance Warning

Dankzij de standaard parkeersensoren voor en achter – Parking Distance Warning (PDW) – wordt de bestuurder gewaarschuwd als er een obstakel wordt gedetecteerd wanneer de Hyundai i30 met lage snelheid vooruit of achteruit rijdt. Voor een lager brandstofverbruik is de aandrijflijn te combineren met 48-volt Mild-Hybrid-technologie die zorgt voor minder benzineverbruik en een lage CO2-uitstoot.

Hyundai i30 N LineInterieur Hyundai i30 2024