Achtergrond Lifestyle & Fun

Humor: BMW bouwt grootste grille ooit

december 19, 2022

BMW M3 G80

Sommige BMW-liefhebbers moesten even slikken toen het merk het doek van de huidige generatie M3 en M4 trok in september 2020. De nierengrille bleek gigantisch. Maar het was slechts het begin. De modellen die BMW daarna introduceerde hadden nog grotere neusgaten. Denk aan de BMW iX, nieuwe 7 Serie en de XM. Maar het kan altijd nóg groter.

Humor

BMW weet namelijk heus wel dat er af en toe grapjes gemaakt worden over de neuspartij van een aantal nieuwe modellen. Je kunt dan als merk boos in een hoekje gaan zitten mokken, maar je kunt ook meegaan met de grap. Nu staan Duitsers niet bekend om hun humor, maar wij kunnen wel lachen om de stunt van BMW in Japan.

Grote nierengrille

Op de Tokyo Auto Salon heeft de automaker op hun stand een metershoge grille geplaatst. En dan bedoelen we écht metershoog. De afmetingen van de grille zijn niet bekend, maar hij lijkt minstens vier meter hoog. De grille – die wij omdopen tot Grillezilla – mag dan gigantisch zijn, het is verder een exacte kopie van een M3-grille. In de rechterbovenhoek zit keurig een M3-badge en daaronder bespeuren we zelfs een parkeersensor.

Tokyo Auto Salon

De Tokyo Auto Salon bestaat sinds 1983 en is een van de grootste autobeurzen in Japan. De beurs is niet gericht op liefhebbers van consumentenauto’s, maar op racefans en tuning-enthousiastelingen. Op de BWM-stand staan daarom een BMW M4 GT3 die op Suzuka Circuit won in de Autobacks Super GT 2022 Series GT3000 klasse, een BMW M3 Sedan Competition M xDrive, een BMW M240i xDrive met M Performance onderdelen en er zal een nieuw model debuteren. Of dit een heel nieuw model zal zijn of een speciale Japanse uitvoering van een bestaand model is nog niet duidelijk. Wat het ook zal zijn, je kunt je afvragen of het op de stand meer aandacht gaat krijgen dan de metershoge grille.