Autonieuws

HONDAFUNDER: als een normale Land Rover Defender te duur is

februari 20, 2023

Defender-neusje

Een grote aanpassing hoefde de Honda N-Van niet te ondergaan. Het front van de Honda lijkt van zichzelf al sterk op dat van de Defender. Zelfs aan de led-verlichting met ronde led-ringen is al gedacht door Honda. Op de motorkap is simpelweg Dafunder aangebracht en klaar-is-kees.

Andere kenmerken

Wat andere 14-inch stalen wielen, een gekleurd vak bij de C-stijl en een liftkit voor het met 25 mm verhogen van de wielophanging zorgen voor de spreekwoordelijke kers op de taart. Aan de krachtbron is niet gesleuteld. Dat betekent dat deze Japanse kei-car over een 660 cc grote driecilinder benzinemotor beschikt met 64 pk. De beresterke peekaa’s van een normale Defender moet je bij deze Dafunder dus zelf erbij verzinnen. Er is bij deze Honda overigens wel keuze uit voor- of vierwielaandrijving.

Kosten onderdelen Hondafunder

Wat dat alles moet kosten? De Defender style-voorbumper kost je 519 dollar, de achterbumper kost 222 dollar en voor de liftkit betaal je 282 dollar. De 14-inch stalen wielen kost 415 dollar. ESB Style levert ook nog een upgrade voor het interieur met speciale stoelcovers (371 dollar). Honda en Land Rover hebben overigens leuke historie samen. De eerste Honda Crossroad (1993-1998) was een rebadge Land Rover Discovery Series I (1989-1998).