Geen onderdeel van een categorie

Hier moet je op letten bij het afsluiten van een autoverzekering

april 25, 2022

Om auto te rijden heb je niet alleen je rijbewijs nodig, maar ook een goede autoverzekering zodat je onbezorgd de weg op kunt. Het is belangrijk een passende verzekering voor je auto te vinden aangezien dit je behoorlijk wat geld kan besparen en een geschikte service kan leveren. Daarom zetten we hier de belangrijkste zaken voor je op een rijtje waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste autoverzekering.

Vergelijk de premie

Bij verschillende verzekeraars kun je de premie voor de dekking die jij nodig hebt vergelijken. Deze premie die je uiteindelijk betaalt hangt af van verschillende factoren. Dit zijn bijvoorbeeld het aantal kilometers dat je jaarlijks rijdt, het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd en de leeftijd van je auto. De verzekering auto is op die manier afgestemd op jouw persoonlijke situatie, maar ook op jouw eigen voorkeuren. Wil je meer dekking of zelfs aanvullende dekking? Dan gaat de premie automatisch omhoog.

Verschillende soorten dekking

Zodra je klaar bent om een autoverzekering af te sluiten kijk je welke dekking het beste past bij jouw situatie. In Nederland is iedere automobilist wettelijk verplicht om de auto op zijn minst WA te verzekeren. Je kunt kiezen uit de volgende opties:

Lees eerst de polisvoorwaarden van jouw verzekeraar door om exact te weten wat er allemaal onder de dekking voor jouw wagen valt en laat je goed informeren wanneer je een autoverzekering afsluit.