Autonieuws Geen onderdeel van een categorie

Het wagenpark van Verstappen: dit zijn de auto’s die Max privé rijdt

maart 22, 2022

Aston Martin DB11 AMR

Sinds juni 2020 heeft Verstappen een zeer fraai speeltje in zijn garage staan: een Aston Martin DB11 AMR. Dit is in de basis een ‘normale’ DB11, met 30 pk extra. Ook is de AMR-variant gelimiteerd tot 200 stuks, best een zeldzaam apparaat dus. Verstappen heeft niets voor deze auto hoeven te betalen, wegens de sponsordeal van Aston Martin met Red Bull Racing.

Ferrari 488 Pista

Een auto waar Max wél (flink) de portemonnee voor moest trekken is de Ferrari 488 Pista, een circuit-gefocuste versie van de 488 GTB. De Pista is voorzien van een V8 Twinturbo motor, die 720 pk naar de achterwielen stuurt. We gokken dat Max daar wel mee om weet te gaan.

Ferrari 488 Pista

Ferrari Monza SP2

Max Verstappen mag zich ook eigenaar noemen van een Ferrari Monza SP2. Een vereiste voor het kopen van deze auto is dat je al in het bezit bent van een Ferrari. Dat was na de aankoop van Max’ eerdergenoemde 488 Pista geen probleem. De SP2 is een gelimiteerd exemplaar, uit de Icona-productiereeks. Er zijn slechts 499 SP2’s gebouwd en dat is aan het prijskaartje te zien: de Nederlandse coureur betaalde er een slordige 1,3 miljoen euro voor.

Ferrari Monza SP2

Honda NSX

De Aston Martin DB11 AMR is niet de enige auto die Verstappen gratis heeft gekregen. De wereldkampioen Formule 1 kreeg van sponsor Honda een fraaie supercar cadeau: de Honda NSX. Dit is een eerbetoon aan de NSX uit de jaren ’90. Het nieuwe model heeft een hybride aandrijflijn die ervoor zorgt dat hij van 0 naar 100 sprint in ongeveer drie seconden en een top heeft van 307 kilometer per uur. Welke kleur de Honda van Max heeft weten we niet, maar we gaan er vanuit dat hij gekozen heeft voor de opvallende kleur die sinds 2018 op de NSX leverbaar is: Thermal Orange Pearl.

Honda NSX - update 2019

Porsche GT2 RS

Een Duitse bolide mag in de collectie van een professionele autocoureur natuurlijk niet ontbreken. De Nederlander is dan ook de trotse eigenaar van een Porsche GT2 RS. Dit is een van de snelste straatlegale Porsches die je kunt krijgen, met een vermogen van maar liefst 700 pk. Verstappen heeft ook hiervoor diep in de buidel moeten tasten: het kunststuk uit Stuttgart kost uit de fabriek 390.000 euro.

Aston Martin Valkyrie

Een hypercar mag natuurlijk ook niet ontbreken in de garage van een Formule 1-wereldkampioen. De Aston Martin Valkyrie komt het dichts bij de Formule 1-auto die Max op zondag rijdt. Hij is namelijk ontworpen door Adrian Newey, de man die als Chief Technical Officer bij Red Bull Racing ook verantwoordelijk is voor het ontwerp van de F1-auto van Max. De Valkyrie heeft een vermogen van ruim 1.100 pk op een gewicht van iets meer dan 1.000 kg.  

Aston Martin Valkyrie with AMR Track Performance Pack - Stirling Green and Lime livery

Renault R.S. 01

Max heeft niet alleen (extreem) sportieve straatauto’s in zijn garage staan, maar ook een auto die hij alleen op het circuit mag gebruiken. Hij kreeg namelijk de Renault R.S. 01 van Renault, toen de Fransen nog motorleverancier waren voor Red Bull Racing. Best een leuk cadeautje, toch?

Lees ook: