Autonieuws

Het wagenpark van Daniel Ricciardo: dit zijn de auto’s die Daniel privé rijdt

augustus 12, 2022

Porsche

We beginnen die lijstje meteen goed. Een hypercar mag niet natuurlijk ontbreken in de collectie van een F1-coureur. Daniel Ricciardo bezit een peperdure Porsche 918 Spyder. De aandrijflijn is goed voor maar liefst 887 pk, die allemaal naar de achterwielen gaan. Een deel van het vermogen is direct beschikbaar: het is namelijk een plug-in hybride. In totaal zijn er 918 exemplaren geproduceerd. De 918 is overigens niet de enige snelle Porsche die Daniel Ricciardo in zijn bezit heeft: hij bezit ook nog een GT3RS.  

Aston Martin V12 Vantage S

Een stukje Britse klasse mag natuurlijk niet ontbreken in een fatsoenlijke autocollectie. Zou dat de reden zijn dat Daniel Ricciardo deze Aston Martin V12 Vantage S heeft aangeschaft? De Britse sportauto is voorzien van een 573 pk sterke 5,9-liter V12 motor. Zijn privéauto heeft dus twee keer zoveel cilinders als zijn ‘werkauto’.

Renault Megane RS Trophy

Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd. F1-coureurs weten als geen ander dat kleine, lichtgewicht auto’s eigenlijk net zo leuk rijden als zware, krachtige hypercars. Wat dan ook niet mag ontbreken in een autocollectie van een coureur, is een leuke hot hatch. En een leuke hot hatch, dat is de Renault Megane RS Trophy zeker. Met 300 pk op maar 1.400 kilogram, is dit een zeer leuk straatlegaal speeltje. Daniel kreeg de auto toen hij voor de Franse automaker ging rijden in de Formule 1.

Pick-ups

Daniel Ricciardo bezit twee pick-ups: Een Toyota Hilux, en een Ford F-150 Raptor. Leuk feitje: de Toyota Hilux was Daniels eerste auto. Hij kreeg hem van zijn ouders voor zijn verjaardag. Naar eigen zeggen kreeg hij een Hilux omdat het een vrij trage pick-up was. De Hilux is dus niet de enige pick-up die Ricciardo in zijn thuisland nog heeft staan: hij heeft ook nog een Ford F-150 Raptor.  

McLaren 675LT

Daniel Ricciardo is niet alleen McLaren-rijder in de Formule 1, maar ook in het alledaagse verkeer. Hij bezit namelijk een blauwe McLaren 675LT. LT staat in deze naam voor LongTail. De 675 pk sterke McLaren was een tijd lang het snelste exemplaar wat te koop was bij McLaren, tot de McLaren 720S (en vervolgens de 765LT) op de markt kwam.

McLaren 720S

In Australie heeft Daniel ook nog een extra bijzondere McLaren staan: een 720S Daniel Ricciardo-editie. McLaren bracht deze exclusieve uitvoering – er bestaan maar drie exemplaren – alleen in Australie op de markt, ter ere van de een-twee-overwinning van Daniel Ricciardo en Lando Norris op Monza in 2021. De drie bijzondere voertuigen zijn voorzien van Ricciardo’s racenummer – 3 – zijn handtekening en de vlag van Australië. Verder vallen de carrosseriekleuren Papaya Spark en Burton Blue op. Dit zijn uiteraard de kleuren die worden gebruikt op de McLaren Formule 1-auto.

Nu weet je welke auto’s de Australiër in zijn garage heeft staan. Benieuwd wie er thuis op de bank zit naast Daniel? Lees dan: Heidi Berger: de vriendin van Daniel Ricciardo