Autonieuws

Goedkoop een occasion kopen? De truc!

juli 10, 2023

Een tweedehands auto koop je vaak omdat de prijs hiervan een stuk lager is dan een nieuwe auto. Ook zijn er natuurlijk vele autoliefhebbers die oldtimers mooier vinden, dan de nieuwe auto’s die op de markt verschijnen. Wat de reden ook is, de aankoop van een occasion is compleet anders als die van een nieuwe auto. Om ervoor te zorgen dat je een scherpe deal sluit is het slim om een paar trucs te kennen. Welke dat zijn? Lees snel verder.

Kijk er doorheen

Waar het bij huizen al algemeen bekend is dat je door bepaalde zaken ‘heen moet kijken’, is dat bij de aanschaf van auto’s nog wel eens een onderbelicht iets. Toch is dat wel zeker goed om te doen. Net als bij een woning moet het fundament in orde zijn, maar kan de rest wel een dosis achterstallig onderhoud gehanteerd worden. Hierbij kun je denken aan scheuren in de bekleding en zelfs een krasje in de lak. Allemaal gebreken aan een auto die eenvoudig door specialistische bedrijven zijn te maken. Auto reparatie heeft namelijk de afgelopen jaren werkelijk een vlucht genomen qua professionaliteit. Ook in het kader van duurzaamheid zijn we zuiniger geworden op de auto, en repareren we het nog meer dan dat we al deden. Vraag uiteraard bij de verkoop wel altijd waarom er krasjes/scheurtjes/deukjes in de auto zitten. Door de nadruk hierop te leggen zul je zien dat de waarde acuut daalt, en heb je een goede onderhandelingspositie.

De expert

Zelf geen auto expert? Dan is het helemaal niet gek om voordat de deal werkelijk gesloten wordt, even een expert naar de auto te laten kijken. Dit zorgt er namelijk voor dat je zeker weet dat de basis op orde is. Met 100% zekerheid is dit natuurlijk nooit te zeggen, maar de kans is wel echt stukken groter. Hij of zij kan checken of de motor in orde is en of je geen basale dingen over het hoofd ziet. Dus een auto kopen onder voorbehoud van een second opinion, dat is écht iets wat uit te onderhandelen valt.

Kortom, een goede occasion scoren is vandaag de dag zeker nog mogelijk, maar vraagt wel om wat extra alertheid. Wanneer je hierop let en de juiste trucjes weet kun je zomaar een hele scherpe deal sluiten. Wanneer je de auto dan ook nog eens goed onderhoudt en wellicht wat opknapt, kan het zelfs in de toekomst nog aardig in waarde stijgen. Voor je het weet ben je een echte autohandelaar!