Autonieuws

Geloof het of niet: ook dit sportwagenmerk komt met een SUV

december 5, 2022

Corvette

De Corvette is eigenlijk een sportauto van Chevrolet, maar de hoge heren bij General Motors spelen met het idee om van Corvette een geheel eigen merk te maken. Officieel is het al sinds 2005 een eigen merk, maar het heeft slechts één model: de Corvette. Maar bij GM willen ze dat er meer modellen komen, zodat het écht op zijn eigen benen kan staan.

2025

Het moet allemaal in 2025 gebeuren. Dan moet de introductie van twee nieuwe ‘Vettes’ plaatsvinden: een SUV en een sportieve limousine à la de Porsche Taycan. Beide modellen zullen – net als de Taycan – volledig elektrisch zijn. Volgens bronnen gaan de modellen gebruikmaken van grote accupakketten, die dankzij 800-volt technologie met 350 kW razendsnel kunnen laden.

2020 Chevrolet Corvette C8 Stingray

Slimme zet

Vreemd is het niet dat de Amerikanen deze beslissing waarschijnlijk zullen nemen. Mede dankzij de Cayenne is Porsche inmiddels een van de meest waardevolle automerken ter wereld en ook bij andere exclusieve merken klots het geld dankzij het succes van SUV’s tegen de plinten. Bij GM willen ze ook een graantje meepikken en meeliften op de SUV hype. Het ietwat ingeslapen merk Corvette heeft nog steeds veel merkwaarde en is dus uitermate geschikt voor deze onderneming. Reken er maar op dat het gaat gebeuren dus.