Achtergrond Autonieuws Gadgets

Geld over? Dit is de duurste designlaadpaal ter wereld

mei 16, 2023

Kunstwerk

De laadpalen zijn ontwikkeld als kunstwerk. Uiteraard is het mogelijk om de elektrische auto op te laden met zo’n laadpaal, maar de laadpaal heeft ook een esthetische waarde als toevoeging voor je woning of bedrijf. De vanafprijs van 68.500 euro is nagenoeg gelijk aan de prijs van een hele dikke Kia EV6 GT. Voor 105.000 euro heb je ook een Porsche Taycan Sport Turismo.

Natuursteen

“Wij ontwerpen en verkopen de meest luxueuze laadpaal ter wereld”, zegt Joey Oraile, de eigenaar van start-up Jilain. De prijzen van de unieke en met de hand vervaardigde laadpalen variëren van 68.500 tot 105.000 euro. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals RvS 316L en natuursteen en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. De klant kan kiezen uit een geborstelde, gematteerde of gepolijste afwerking.”

‘If you don’t like it, change it’

Vanaf 2016 zag Joey Oraile een verschuiving ontstaan van conventionele verbrandingsmotoren naar emissievrije voertuigen. Hij constateerde dat bij deze ontwikkeling de oplaadstations een ondergeschoven kindje waren en besloot hier op in te springen. Onder het motto: ‘If you don’t like it, change it’, begon de oud-student Technische Bedrijfskunde in 2018 met Jilain. 

Jilian

De naam Jilain is afgeleid van Jalan Lain, wat in het Nederlands ‘een andere weg betekent’. De opa van Joey vertelde hem vaak dat op het eiland Pulau Babar (Molukken) Jalan Lain de weg is die naar de enige plek leidt waar zoet water omhoog komt.

“Als de mensen daar de aarde zouden vervuilen, zouden ze geen schoon drinkwater meer hebben. Dit illustreert de noodzaak om zuinig te zijn met de aarde en daar draagt ook elektrificatie aan bij. Met onze designlaadpalen slaan wij ook een andere weg in dan dat andere leveranciers doen.”
















Technische specificaties Jilain laadpaal

Met een prijskaartje tot wel 105.000 euro mag je ook de hoogwaardige laadspecificaties verwachten. “De laadpaal kan twee keer 22 kW leveren. Bijzonder is het one-hand-shutter systeem. We maken gebruik van een Mennekes type 2 stekker, maar die kan je in dit geval met een hand bedienen. Je stopt hem er namelijk schuin in. Het frame bestaat uit dik RVS. Hiervoor gebruiken we RVS 316L. Dit materiaal wordt ook gebruikt voor horloges van Rolex en Breitling en ook voor luxueuze jachten. Omdat ik op een duurzame manier wil ondernemen, produceren we deze laadpalen volledig in Nederland. Uiteraard komen sommige materialen wel uit andere landen, zoals natuursteen, want dat komt hier niet voor”, aldus Joey Oraile in gesprek met AutoRAI.nl.

Merk Jilain
Model Eve
Contactdoos One hand shutter, Mennekes type 2
Laadstekker 3 meter laadkabel, Mennekes type 2
Maximaal uitgaand vermogen 32A 3 fase 
Instelbaar vermogen 2×11 tot 2x22kW
Ingaande spanning 400V 50Hz (1of 2  aansluitingen)
Ingaand vermogen 16 / 32 / 64 Ampère
Aardlekautomaten 2st Doepke HD aardlekschakelaar 32A
Gelijkstroom fouten detectie Voorzien van RCM modules
Status LED 3 kleuren,  dimbaar
Beschermklasse IP54
Temperatuurbereik -25 / +40
Hoogte laadzuil 1800 mm
Breedte laadzuil 350 mm
Lengte laadzuil 954 mm
Materiaal frame RvS 316 L
Materiaal body 1. RvS 316L
Materiaal body 2. Natuursteen
Load balancing Ja
Jilain

18 karaat goud

Naast de Jilian Eve laadpalen biedt de start-up ook bijzondere accessoires voor (elektrische) voertuigen aan. Wat te denken van de Jilain Visionaire, een raamtrekker van 18 karaat goud? Dit product is niet alleen een handig hulpmiddel, maar trekt ook de aandacht als kunstwerk.

De holle variant is vanaf ruim 230.000 euro (!) te koop en de massieve variant vanaf ruim 673.000 euro (!!). Klanten hebben de mogelijkheid hun Visionaire met een tekst te personaliseren. Voorlopig zijn de luxueuze artikelen van Jilain alleen in Nederland beschikbaar en vanaf woensdag 17 mei ’23 te bestellen op jilain.com. De levertijd voor een Jilain Eve laadpaal is ongeveer zes maanden en voor de Jilain raamtrekker vier maanden.

Jilain Visionaire