Autonieuws

Geheel nieuwe Transit Courier heeft een prijs

september 11, 2023

Transit Courier

Ford introduceert een volledige nieuwe Transit Courier. Het geheel nieuwe ontwerp van de Transit Courier zorgt in alle opzichten voor een groter laadvermogen. De breedte tussen de achterste wielkasten bedraagt 1.220 mm, zodat de compacte bestelwagen voor het eerst twee europallets kan vervoeren. Het totale laadvolume bedraagt 2,9 m3, dat is 25 procent méér dan het uitgaande model. Het laadvermogen bedraagt 840 kg.

Transit Courier Trend

Het aanbod begint bij de Ford Transit Courier Trend met een 100 pk sterke 1.0 EcoBoost- benzinemotor en een handgeschakelde zesversnellingsbak. Deze uitvoering is leverbaar vanaf 17.850 euro en heeft een standaarduitrusting die onder meer bestaat uit elektrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels, een schuifdeur aan de rechterkant, parkeersensoren achter en een 8-inch infotainmentscherm met Apple Carplay, Android Auto en DAB+ radio. Ondernemers die meer koppel en trekkracht wensen, kunnen kiezen voor de Ford Transit Courier Trend met een 100 pk sterke 1.5 EcoBlue-dieselmotor en handgeschakelde zesbak. Deze uitvoering heeft een vanafprijs van 18.850 euro.

Transit Courier Limited

Voor meer comfort en luxe is er de Transit Courier Limited. De rijke meeruitrusting boven de Trend omvat onder andere 16-inch lichtmetalen velgen, climate control, het Parking Pack met achteruitrijcamera en een draadloze oplaadfunctie voor smartphones. De Transit Courier Limited is er vanaf 20.250 euro als 100 pk sterke 1.5 EcoBlue-diesel met handbak. Vanaf 22.125 biedt Ford Pro de Transit Courier Limited aan met een 125 pk sterke 1.0 Ecoboost-benzinemotor en een 7-traps DCT-automaat.

.De nieuwe Transit Courier is hier samen te stellen. De vanafprijzen van de volledig elektrische E-Transit Courier worden medio 2024 aangekondigd.