Autonieuws

Foto’s en video Tesla Cybertruck pre-productiemodel gelekt

januari 24, 2022

Wanneer komt de Tesla Cybertruck?

Tesla blijft de productie van de Cybertruck maar uitstellen. Eind 2021 moesten de eerste exemplaren van de band rollen in de nieuwe Tesla-fabriek in Austin, Texas. In augustus 2021 werd de productie echter uitgesteld tot 2022, maar inmiddels lijkt de productie pas in het eerste kwartaal van 2023 van start te gaan.

Als de productie daadwerkelijk in 2023 start, betekent dat niet dat iedereen zijn Cybertruck dat jaar zal ontvangen. Inmiddels hebben meer dan een miljoen geïnteresseerden 100 dollar overgemaakt aan Tesla, om in de wachtrij voor de Cybertruck te komen. Als je onderaan de lijst staat, ben je waarschijnlijk pas in 2025 of later aan de beurt.

Cybertruck Owners Club

Ondanks dat bijna drie jaar na zijn onthulling nog niemand zich een trotse eigenaar van een Cybertruck mag noemen, bestaat er in Amerika al een heuse Cybertruck Owners Club. Amerikanen zijn er gewoon graag vroeg bij. Op het internetforum van de club zijn foto’s geplaatst van een pre-productiemodel. De foto’s zijn waarschijnlijk in de Tesla-fabriek in Austin gemaakt.

Tekst gaat verder onder de foto

Kleine broer?

Het eerste wat opvalt op de foto’s is zijn formaat: hij lijkt wat gekrompen. Het conceptmodel was een mammoet op wielen, maar op de bovenstaande foto – waarop Tesla-werknemers naast de auto staan – lijkt hij aanzienlijk kleiner. Goed nieuws voor Europeanen, want dat zou zomaar eens kunnen betekenen dat hij in deze vorm ook meteen hier de weg op mag. Opmerkelijk is het wel, Musk gaf in 2021 nog aan dat Tesla het formaat van de pick-up niet zou veranderen. Musk hintte in een tweet wel dat er ooit een kleinere Europese uitvoering zou komen. Kijken we daar nu naar? Op Twitter is ook een video geplaatst, waarin iemand een rondje om de Cybertruck heen loopt.

Klik op de tweet als de video niet start 

Wijzigingen

Andere opvallende zaken zijn de nieuwe wielen en een flinke voorbumper. De deurgrepen schitteren door hun afwezigheid. Zijspiegels en een gigantische ruitenwisser – die verticaal tegen de A-stijl zit – zijn inmiddels wel aanwezig. De camera’s voor het autopilot-systeem zitten verwerkt in de spatborden.

Tekst gaat verder onder de fotoEen maand geleden werd het pre-productiemodel al door een drone gespot, op de eigen testbaan van Tesla. De beelden van de Cybertruck in actie kun je hieronder bekijken:

Foto’s: Cybertruck Owners Club Forum