Autonieuws Fun Klassiekers

Fotoreportage: Classic Remise Berlin

juni 3, 2023

Classic Remise Berlin (er is ook een vestiging in Düsseldorf) is gevestigd in een voormalig tramdepot uit 1913. In de basis is Classic Remise een stalling voor (exclusieve) oldtimers, maar het biedt veel meer dan alleen een veilige opslagplaats. Zo zijn er ook gespecialiseerde werkplaatsen, handelaren en winkels voor uiteenlopende zaken rondom auto’s. Ook is er een mooi restaurant in klassieke stijl en met oldtimers in de eetzaal. Tot slot zijn er een biertuin (in de zomer geopend) en verschillende ruimtes voor evenementen.

Vitrines voor 1:1-auto’s

Bij aankomst is alleen al op het buitenterrein genoeg te zien, in de vorm van oldtimers van zowel bezoekers als klanten. Binnen raak je al snel onder de indruk. Links staan ‘open en bloot’ een aantal relatief alledaagse klassiekers. Rechts staat de ene exclusieve auto naast de andere, veilig opgeborgen in een soort vitrine voor 1:1-auto’s. Het is een tweelaags automatisch parkeersysteem, maar met een glazen behuizing eromheen zodat de auto’s zowel beschermd zijn als zichtbaar blijven. De inhoud is indrukwekkend.

Zeer indrukwekkende collectie

Vijf minuten na binnenkomst hebben we al drie Lancia Stratos’ gezien, waaronder een rally-uitvoering. Links staat een Mercedes-Benz 190 E in race-uitvoering (replica, maar toch mooi), rechts valt ons oog alweer op een vroege Lamborghini Murciélago, een Mercedes-Benz 300 SL en een Ferrari 275 GTB. Eenmaal weer omgedraaid staan we oog in oog met een indrukwekkende klassieke vrachtwagen, ingericht voor het vervoer van Riva-jachten. Daar weer tegenover staat een elektrisch vrachtwagentje uit de jaren ’40.

Er zijn hier ook wel moderne auto’s. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Bugatti Veyon, Jaguar F-Type Project 7, een Ferrari LaFerrari die gebroederlijk naast een Enzo staat of liefst twee Ford GT’s van het nieuwste model? Of écht zeldzame auto’s zoals een Alfa Romeo 6C 2500 Super Sport Villa d’Este, Alfa Romeo 6C 2500 Super Sport Villa d’Este of Champion 500G. Zo kunnen we nog wel even doorgaan. We zijn nog maar net binnen en er zijn nog veel meer gangen. Kortom, bekijk vooral ook de foto’s onderaan dit artikel.

Luxe kantoortjes

Aan de linker buitenrand zijn wat luxe kantoortjes te vinden, met een klassiek interieur, vaak inclusief exclusieve oldtimer. In deze kantoortjes zitten bijvoorbeeld de genoemde handelaren, maar ook taxateurs en zelfs een oldtimerverhuurbedrijf. Helaas mogen de kantoortjes en hun inhoud niet worden gefotografeerd, maar indrukwekkend is het zeker.

Winkels in Classic Remise

In het midden van de remisehal vind je de uiteenlopende winkeltjes. Bij de ene vind je onderdelen, bij de andere accessoires en kleding. Een miniatuurautowinkel ontbreekt natuurlijk ook niet. Helaas zijn alle winkeltjes tijdens ons bezoek gesloten, of in ieder geval is er geen medewerker bij aanwezig.

Gespecialiseerde werkplaatsen

Vanaf de ingang gezien aan de rechter zijde vind je de gespecialiseerde werkplaatsen, keurig ingedeeld per thema. Er is een Mercedes-Benz-werkplaats, een voor Porsches, een Italianen- of Britten-specialist, enzovoort. Je kunt je klassieker hier dus niet alleen opslaan, maar ook tot in de puntjes laten onderhouden.

Gratis entree Classic Remise

We gingen naar Classic Remise Berlin omdat we toevallig toch in de buurt waren, maar nu we er zijn geweest vinden we het een ‘must see’ voor iedere autoliefhebber die Berlijn bezoekt. Een bezoek aan Classic Remise is bovendien nog gratis ook. Het is dagelijks geopend, van 08.00 tot 20.00 uur (op zondag vanaf 10.00 uur). Het restaurant en sommige interne winkels hebben afwijkende openingstijden en het bezoek ervan is soms op afspraak.

Er zijn ook rondleidingen, waarbij je extra informatie krijgt en ook een aantal plekken kunt bezoeken die voor gewone bezoekers gesloten blijven, zoals de werkplaatsen. Classic Remise Berlin is gevestigd op Wiebestraße 36-37, in de wijk Berlin-Moabit, op een ook met het OV goed bereikbare locatie. Zie ook www.remise.de.

Fotoverslag Classic Remise Berlin

Hieronder vind je een foto-impressie van wat Classic Remise Berlin te bieden heeft. We noemen het bewust een impressie, want ondanks het grote aantal foto’s is er nog genoeg dat we niet hebben gefotografeerd. Er staat hier zo veel moois en exclusiefs, je kunt er bezig blijven met fotograferen…