Autonieuws

Ford E-Tourneo Courier: SUV en MPV in de mix

mei 16, 2023

BEV-ambities van Ford

“De E-Tourneo Courier maakt een belangrijk deel uit van de toekomst van Ford in Europa die elektrisch, uitdagend en avontuurlijk is”, zegt Jim Farley, President en CEO van Ford. De Ford E-Tourneo Courier is één van de tien volledig elektrische modellen die Ford tegen 2024 in Europa wil aanbieden. Het merk streeft naar nul-emissies voor alle in de regio verkochte verkopen tegen 2035 en investeert tot 2026 wereldwijd 50 miljard dollar om vanaf het einde van datzelfde jaar een gemiddeld jaarlijks productievolume van meer dan 2 miljoen volledig elektrische voertuigen te realiseren.

Design

“We hebben de E-Tourneo Courier ontworpen om uit elke reis het beste te halen, of je er nu mee op avontuur gaat of bouwmaterialen vervoert – en het exterieurontwerp drukt een echt ‘no-nonsense’ karakter uit”, zegt Amko Leenarts, design director van Ford Europa. “Het op een SUV geïnspireerde ontwerp is robuust van buiten en ruim van binnen, terwijl de specifieke EV-designdetails duidelijk maken dat de E-Tourneo Courier deel uitmaakt van de elektrische revolutie bij Ford.”

Interieurruimte

De volledig elektrische Ford E-Tourneo Courier is ontwikkeld om vijf volwassenen en hun bagage comfortabel te vervoeren. Hij heeft een 60-40 gedeelde achterbank en biedt 44 procent meer bagageruimte dan de vorige Tourneo Courier. De inzittenden profiteren ook van een verbeterde schouder- en hoofdruimte, en hebben een reeks handige opbergruimtes tot hun beschikking, variërend van een instelbare middenconsole tot een verborgen bagagevak en een frunk (front trunk) van 44 liter.

Dashboard met forse displays

Centraal in het interieur staat het opvallende ‘digiboard’-instrumentenpaneel met een volledig digitaal instrumentarium en SYNC 4-infotainment dat wordt bediend via het grote, centrale 12-inch touchscreen. Deze volledig verbonden Ford is voorzien van draadloze integratie van Android Auto en Apple CarPlay en een draadloze telefoonoplader. De auto is ook geschikt voor over-the-air-updates.

De aandrijflijn

De 100 kW (136 pk) sterke elektromotor maakt one-pedal driving mogelijk. Er is keuze uit de rijmodi Normal, Eco en Slippery. De E-Tourneo Courier biedt zowel 11 kW AC- als 100 kW DC-oplaadopties en het laden kan extra makkelijk worden gemaakt met de eigen thuislaadoplossing van Ford met handige app en planningsmogelijkheid om te profiteren van eventueel goedkopere energietarieven. Een normale AC-laadsessie ’s nachts van 10-100 procent duurt 5,7 uur. De E-Tourneo Courier kan in slechts 10 minuten een actieradius van 87 km bijladen via een DC-snellader. De accu kan onder optimale omstandigheden in minder dan 35 minuten opladen van 10-80 procent.

Groeten uit Roemenië

De E-Tourneo Courier wordt vanaf de tweede helft van 2024 geproduceerd in Craiova, Roemenië, samen met de Puma – de bestverkochte personenauto van Ford in Europa, die tegen 2024 ook als EV verkrijgbaar is.



































Ford E-Tourneo Courier