Achtergrond Autonieuws

Ford 91A V8 uit ‘Who Framed Roger Rabbit’ onder de hamer

augustus 15, 2023

Een Ford 91A V8 uit 1939

De Ford 91A V8 uit de film Who Framed Roger Rabbit zag in 1939 het levenslicht. In de jaren ’60 van de vorige eeuw kwam hij in het Verenigde Koninkrijk terecht. In de jaren ‘80 profiteerde de V8-aangedreven sedan van een langdurige restauratie. Daarna bracht hij jaren door in een museum om vervolgens in 1988 op het witte doek te verschijnen in de hitfilm Who Framed Roger Rabbit. Deze film heeft een belangrijke rol gespeeld in de filmgeschiedenis. In de film leefden stripfiguren namelijk samen met echte mensen.

Toontown

Dankzij de carrosserie in art-decostijl paste deze Ford perfect in het plaatje van Toontown, gelegen in de buurt van Los Angeles. Who Framed Roger Rabbit speelt zich af in 1947 en werd eigenlijk gefilmd in Elstree Studios in Londen, waarbij de Ford naast Bob Hoskins verscheen in meerdere scènes en het promotiemateriaal van de film.

De door Disney gesteunde foto kreeg lovende kritieken en werd geprezen om zijn succesvolle mix van live-actie en animatie en won vier Academy Awards naast vele andere onderscheidingen.Met liefde voor gezorgd

Het iconische Ford-model is in grote lijnen nog origineel, maar profiteert wel van subtiele verbeteringen, zoals een betere Edelbrock-inlaat en grotere aluminium radiator om zowel de prestaties als de betrouwbaarheid te verbeteren. De huidige eigenaar – die de auto al 27 jaar bezit – heeft geprobeerd de originaliteit en status van de auto te behouden. Een uitgebreid dossier met papierwerk, rekeningen en APK’s, een origineel Ford De Luxe instructieboekje en ‘inrij-instructies’ bevestigen dat de eigenaar duidelijk zorg heeft gedragen voor deze Ford. De vijfdaagse veiling van Car & Classic begint op 19 augustus. Vermoedelijk brengt deze Ford tussen de 20.000 en 30.000 pond op.

ESSICA RABBIT, BOB HOSKINS, ROGER RABBIT, WHO FRAMED ROGER RABBIT, 1988
T2YC2P JESSICA RABBIT, BOB HOSKINS, ROGER RABBIT, WHO FRAMED ROGER RABBIT, 1988