Autonieuws

Fisker Ocean komt volgend jaar naar Nederland

oktober 19, 2022

Nederlandse marktintroductie

De Fisker Ocean komt in september 2023 naar de Nederlandse markt. Dat deelt het merk op de Salon van Parijs met AutoRAI.nl. Verdere details rondom de Nederlandse marktintroductie van de Fisker Ocean zijn nog niet bekend, maar de bevestiging van Fisker dat wij de Ocean op termijn ook kunnen gaan bestellen is al nieuws. Eerder was het namelijk nog niet duidelijk of Fisker überhaupt de moeite zou gaan nemen om de Ocean ook in Nederland aan te gaan bieden.

Uitvoeringen Fisker Ocean

Met de Ocean wil Fisker de aanval openen op SUV’s in het segment van de BMW X3. De Ocean komt op de markt in drie verschillende versies: Ocean Extreme (in de onderstaande galerij), Ocean Ultra en Ocean Sport. De Ocean Extreme is de duurste versie. Fisker belooft een actieradius van 630 kilometer, vierwielaandrijving, een te openen panoramadak én ingebouwde zonnecellen. Met name de combinatie van die laatste twee is bijzonder. Omgezet naar actieradius moeten de zonnepanelen je jaarlijks zo’n 2.400 kilometer gaan opleveren. Toch fijn in een tijd van hoge energieprijzen.

De Ocean Extreme komt ook op de markt als introductieversie: de Ocean One. Die is, op een setje andere wielen en een speciale samenstelling voor het interieur, identiek aan de Ocean Extreme. Een treetje lager staat de Ocean Ultra, die 610 kilometer ver moet komen op één acculading. Het gat tussen de Ocean Ultra en de Ocean Sport is een stuk groter: de Sport heeft namelijk een actieradius van 440 kilometer en maar één elektromotor. Die drijft opvallend genoeg alleen de voorwielen aan.

Fisker Ocean

Prijzen Fisker Ocean

De Nederlandse prijzen van de Ocean zijn nog niet bekend. Wel kunnen we kijken naar de Franse prijzen om een beetje een beeld te krijgen van hoeveel de Ocean in Nederland gaat kosten. De Ocean Sport komt in Frankrijk op de markt vanaf €41.900. De Ultra en Extreme staan op de Franse prijslijsten vanaf respectievelijk €57.500 en €69.950. De One heeft exact dezelfde prijs als de Extreme.

Met name de vanafprijs van €41.900 maakt de Fisker Ocean interessant. Als het Fisker inderdaad lukt om de auto voor die prijs in de markt te zetten, dan heb je een elektrische SUV van X3-formaat voor net iets meer – om een voorbeeld te noemen – dan een volgeladen Peugeot e-2008. Ter vergelijking: een BMW iX3 staat op de prijslijst vanaf €69.333 en dan moet je de opties nog gaan aanvinken.

De Nederlandse prijzen zullen in aanloop naar de marktintroductie in september 2023 volgen. Wij zijn alvast reuze benieuwd of Fisker nu wél een succes kan worden. De ingrediënten lijken ervoor aanwezig te zijn…