Autonieuws

Ferrari-prijs voor Toyota GR Supra GT4 100 Edition

september 7, 2023

Slechts drie stuks!

De productie is beperkt op slechts drie exemplaren. Drie! Europa, Noord-Amerika en Azië krijgen allemaal maar één auto. De Toyota GR Supra GT4 100 Edition wordt exclusief geleverd in de kleur Plasma Orange, passend bij het exterieur van de GR Supra ‘GT4 100th Edition Tribute’ die later dit jaar in Europa op de markt komt. Die auto wordt wel straatlegaal. Deze GT4-uitmonstering is dat niet.

Gebaseerd op GR Supra GT4 EVO

Het 100 Edition-model is niet GT4-gehomologeerd en daarom specifiek bedoeld voor gebruik op het circuit. Hij is gebaseerd op de 450 pk sterke GR Supra GT4 EVO.

Unieke kenmerken zijn de grotere ventilatieopening in de motorkap, nieuwe aerodynamische voorzieningen aan de voorkant om de neerwaartse kracht te verbeteren en een nieuw uitlaatsysteem, zonder uitlaatdemper. Ook de Power Stick, die het vermogen van de motor regelt, wordt geleverd in dezelfde Plasma Orange-kleur als de auto zelf.

Toyota GR Supra GT4 100 Edition

Badges

Andere op maat gemaakte details zijn onder meer de buitenspiegels van koolstofvezel, LED-koplampen en een passagiersstoel. De exclusieve status van de auto komt tot uiting in de geborduurde ‘100 Edition’-logo’s op beide stoelen en een unieke badge op het dashboard, terwijl dit opvallende logo ook prijkt op een autohoes.

De prijs, oef!

TOYOTA GAZOO Racing biedt de GR Supra GT4 100 Edition aan voor een prijs van 220.000 euro (exclusief belastingen en leveringskosten). Een Ferrari-prijs dus. De straatlegale GR Supra ‘GT4 100th Edition Tribute’ wordt hopelijk een stukje voordeliger. Over die straatversie gesproken: hieronder alvast de eerste foto. Meer details volgen later dit jaar.
Toyota GR Supra GT4 100 Edition


Toyota GR Supra GT4 100 Edition