Achtergrond Autonieuws

‘Ferrari 250 Short Wheelbase’ weer in productie!

maart 27, 2023

RML Short Wheelbase

Nee, dat is iets te kort door de bocht. De RML Short Wheelbase is geïnspireerd door de legendarische Ferrari 250 SWB, maar een Ferrari-creatie is het niet. Behalve de motor dan, want dat is een glorieuze 5,5-liter Ferrari V12 met 479 pk, gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak en sperdifferentieel. Jammie!

Stevig prijskaartje

RML combineert klassieke styling met moderne technologie. Slechts dertig exemplaren zien het levenslicht. Alle auto’s zijn vergeven. Elke klant betaalt 1,35 miljoen pond plus belastingen. De productie van de auto’s is inmiddels in volle gang. RML deelt nu de eerste foto’s van de eerste productierun van vier auto’s. Uniek aan de RML Short Wheelbase is de koolstofvezel carrosserie die slechts 42,5 kilogram weegt. Het produceren van een auto duurt ongeveer negen maanden.

RML Short Wheelbase

De CEO aan het woord

De bouw verloopt volgens RML voorspoedig. Sterker nog: de eerste klantenauto wordt eind april 2023 al afgeleverd. “Elke Short Wheelbase wordt met de hand gebouwd”, stelt Michael Mallock, CEO van RML. “Maar we gebruiken ook de meest geavanceerde technologie om ervoor te zorgen dat de bouwkwaliteit voldoet aan de allerhoogste niveaus. Alle onderdelen zijn lasergesneden om afwijkingen van de specificatie te minimaliseren. De mal die we gebruiken staat slechts een maximale tolerantie van 0,25 mm toe, wat betekent dat alle 30 auto’s in onze productierun volgens een consistent hoge standaard zullen worden geproduceerd.”

De RML Short Wheelbase is voor het eerst in actie te zien op de Goodwood Members’ Meeting op 15 en 16 april. De oprichter en voorzitter van het bedrijf, Ray Mallock, neemt ook deel aan dit evenement in een Mallock single-seater racer.











RML Short Wheelbase







Over RML

RML lijkt wellicht een onbekende speler, maar achter de schermen is het bedrijf verantwoordelijk voor diverse projecten die wereldwijd bekend zijn. Zo benaderde Nissan het Britse bedrijf RML voor het bouwen van ’s werelds eerste ‘super crossover’, de JUKE-R, gebaseerd op de Nissan Juke en met de aandrijflijn van de Nissan GT-R. RML heeft verder veel successen geboekt in de autosport, onder meer in de WTCC en BTCC. In 2016 was RML betrokken bij een straatconversieproject van de Aston Martin Vulcan.

Nissan Juke-R