Autonieuws

Feest in Stuttgart: 100.000e Porsche Taycan rolt van de band

november 10, 2022

Soorten Porsche Taycan

Een verklarende factor voor het succes van de Porsche Taycan is dat de auto leverbaar is in verschillende varianten. Allereerst is er de keuze uit een ‘normale’ Taycan, maar daarnaast heb je ook nog de Cross Turismo en Sport Turismo. De Cross- en Sport Turismo zijn in feite de stationwagenversies van de Taycan, met een daklijn die iets minder snel afloopt. De Cross Turismo staat iets hoger op de wielen, wat hem net even wat stoerder maakt.

Of je nou de Cross Turismo of een andere versie kiest, er is altijd keuze uit verschillende aandrijflijnen. De Cross Turismo wordt altijd geleverd met vierwielaandrijving, zodat je hem eventueel mee op wintersport kan nemen. De andere twee varianten zijn ook met achterwielaandrijving verkrijgbaar.

Verkoopcijfers

In Nederland begint de Porsche Taycan aan te slaan: er staan er nu ruim 1.800 exemplaren op Nederlands kenteken. De landen waar de Porsche Taycan het meest verkocht is, zijn de Verenigde Staten, China en het Verenigd Koninkrijk. In Nederland zien we de Taycan het meeste in het grijs, zwart, of zilver. De Taycan is echter ook in iconische Porschekleuren verkrijgbaar, zoals Rubystar-rood, Rivierablauw, of Acid-groen.

Porsche Taycan Sport Turismo in Rubystar-rood

Jaarcijfers Porsche

Porsche verkocht in 2021 ruim 300.000 auto’s, dat was 11% meer dan in 2020. De auto die het meest verkocht werd, was de Macan. Hiervan werden er maar liefst 88.000 verkocht. De Taycan meldt zich als derde op de ranglijst: er werden er in 2021 41.296 verkocht, ongeveer de helft van het aantal Cayennes. Die SUV volgt de Macan op, met 88.362 stuks. De 911 wordt met de goedverkopende Taycan dus van het podium geschoven en zakt naar de vierde plaats. In 2021 verkocht Porsche er daar namelijk ‘maar’ 38.464 stuks van. De jaaromzet van Porsche kwam door de goede verkopen uit op ruim 33 miljard euro, waarvan ze 5,3 miljard euro als winst mochten noteren.