Lifestyle & Fun

Ex-arrestatieteam BMW 5 Serie te koop

augustus 3, 2022

BMW 530i Security

Het bijzondere aan deze gepantserde BMW is dat hij door het Duitse merk zelf gebouwd is. Het model stamt uit 2007 en is in de BMW-fabriek voorzien van kogelwerend materiaal, zoals composieten en dik staal. De auto is daardoor zo’n 300 kilogram zwaarder dan een reguliere BMW 530i. Het glaswerk van de auto is ruim twee centimeter dik en heeft een speciale coating om splinters tegen te gaan. Hoewel de auto actie gezien heeft, is hij kennelijk nooit beschoten. Kogelgaten ontbreken namelijk.

DSI-apparatuur

Voor eigen rechter spelen is verboden in Nederland, maar politieagentje spelen is wel mogelijk met deze BMW. Zolang je het maar niet op de openbare weg doet. Alle DSI-accessoires zijn namelijk nog aanwezig. Denk hierbij aan blauwe flitsers, een sirene en zwaailampen. Toch leuk om even te demonsteren op een verjaardag.

Zeer dikke BMW

Onder de motorkap van de bepantserde Duitser ligt een 258 pk sterke zes-in-lijn, die inmiddels 123.431 kilometer gelopen heeft. Dat zullen geen makkelijke kilometers geweest zijn. Er is geen tijd om de motor even warm te draaien, als je een terrorist of overvaller zo snel mogelijk moet pakken. Ondanks het extra gewicht heeft de auto haast dezelfde wegligging als de reguliere 530i. BMW heeft namelijk het onderstel ook flink aangepast. Voor de behoorlijk dikke BMW vraagt het autobedrijf in Wijk en Aalburg 27.950 euro. De BMW 530i is overigens niet de enige gepantserde auto die BMW af fabriek leverde. Er was ook de BMW 550i Security met een 367 pk sterke V8.

Lees ook: