Autonieuws

Elektrisch rijden: een goed moment om over te stappen?

februari 7, 2024

Elektrische auto’s domineren steeds meer het straatbeeld. Als je over straat loopt, is de kans groot dat je er wel een stel ziet rijden of staan. Ze worden dan ook steeds populairder en steeds meer mensen durven de overstap nu echt te wagen. Toch zijn er ook nog veel critici. Mensen die vooral in uitdagingen denken. De voordelen van elektrisch rijden nog niet durven te zien. Toch gelooft men ook dat we er uiteindelijk allemaal aan moeten geloven. Elektrisch rijden is de toekomst. Maar maakt ook dat je in 2024 maar beter alvast de overstap kunt wagen? Misschien wel. In dit artikel geven we je enkele goede redenen.

Het kabinet maakt elektrisch rijden steeds aantrekkelijker

Het kabinet doet er alles aan om de klimaatdoelen voor 2030 te halen. Elektrisch rijden speelt hier een belangrijke rol bij. Daarom doen ze er alles aan om elektrisch rijden aantrekkelijker te maken. Bijvoorbeeld door het aantal openbare laadpalen de komende jaren explosief te laten groeien. Immers, hoe meer mensen elektrisch rijden, hoe beter de infrastructuur hierop aangepast moet worden. We zijn al goed op weg, maar er valt nog winst te behalen. Grote kans dat er al een laadpaal in de buurt aanwezig is, maar dit moeten er nog véél meer worden als iedereen straks op elektrisch rijden overstapt.

Daarnaast is ook al bepaald dat er vanaf 2030 geen CO2-uitstotende personenvoertuigen meer in Nederland verkocht mogen worden. Ook zullen de milieuzones in ons land een belangrijke rol gaan spelenmet zero-emissiezones voor bedrijfswagens. Dit gaat naar verwachting steeds verder worden uitgebreid. Om toegang te krijgen tot alle wegen in Nederland, zul je dus uiteindelijk wel de overstap moeten wagen.

Bedenk wel dat er momenteel nog heel veel voordelen zijn voor mensen die elektrisch gaan rijden. Denk maar aan fiscale voordelen die de overheid heeft bedacht om elektrisch rijden interessanter te maken. Als we uiteindelijk niet anders meer kunnen, zullen deze voordelen waarschijnlijk verdwijnen. Anno 2024 kun je hier echter nog prima gebruik van maken. Genoeg reden om dus eerder over te stappen.

Draag je steentje bij aan het milieu

Overstappen op elektrisch rijden betekent ook je steentje bijdragen aan het milieu. Iets wat steeds meer mensen belangrijk beginnen te vinden. We zien immers allemaal hoe snel de wereld om ons heen aan het veranderen is. De klimaatverandering is nog nooit zo duidelijk te voelen. Er moet iets gebeuren, dat is duidelijk. Als we niets doen, dan kan de wereld niet voortbestaan zoals wij die kennen. Niet voor ons en niet voor de toekomstige generaties. We willen de wereld behouden voor onze kinderen en (achter)kleinkinderen. Alle kleine beetjes helpen. Natuurlijk is helemaal niet autorijden het beste voor het milieu. Maar dat is niet altijd mogelijk. Dan is elektrisch rijden in elk geval een veel duurzamere optie dan rijden op fossiele brandstof.