Autonieuws

Eerste EV van Suzuki is direct een hele serieuze: Suzuki eVX

januari 12, 2023

Suzuki eVX concept

Suzuki heeft tijdens de India Auto Expo zijn eerste volledig elektrische concept-SUV gepresenteerd. De naam luidt Suzuki eVX en het is een middelgrote SUV. De auto is 4,3 meter lang, 1,8 meter breed en 1,6 meter hoog. Dankzij een 60 kWh accupakket kan de auto 400 kilometer rijden op een volle lading stroom.

Nieuwe producten voor verschillende werelddelen

Tijdens een persconferentie op India Auto Expo 2023 zei president Toshihiro Suzuki het volgende: “Ik ben verheugd om de eVX te onthullen, onze eerste wereldwijde strategische EV. Bij de Suzuki Group adresseren we de opwarming van de aarde als een prioriteit. Daarom promoten we een reeks wereldwijde maatregelen om uitstoot van broeikasgassen te verminderen. In de toekomst zal Suzuki een waardevolle bijdrage blijven leveren in het optimaliseren en ontwikkelen van nieuwe producten voor verschillende werelddelen.”

Suzuki eVX

Voorbode van toekomst Suzuki

Geordy Bloem, managing director Suzuki Nederland, voegt daar het volgende aan toe: “Het toepassen van technologie om tot meer verantwoorde mobiliteit te komen gebeurt al heel erg lang bij Suzuki. Denk hierbij aan onze Smart Hybrid technologie. Ook het relatief lage gewicht van bijvoorbeeld de Suzuki Ignis en Swift draagt direct bij aan een lagere CO2-uitstoot. Beide resulteren in betrouwbare en betaalbare mobiliteit en zijn rotsvast verankerd in het DNA van Suzuki. Hierdoor zijn we in staat om uiterst kostenefficiënt, moderne mobiliteit met lage uitstoot, zo bereikbaar mogelijk te houden. Wij zijn enorm trots op de Suzuki eVX concept, omdat het, vanuit het echte DNA van Suzuki, de voorbode is van onze toekomst”.

Suzuki eVX

Gamma Suzuki

Suzuki doet het ten opzichte van andere fabrikanten relatief rustig aan met het elektrificeren van het wagenpark. Op het moment van schrijven bestaan van de Ignis en Swift mild-hybrides, de Swace is een hybride op basis van de Toyota Corolla en de Across is als plug-in hybride gelijk aan de Toyota RAV4 Plug-in Hybrid. De Suzuki Vitara en S-Cross zijn ook volwaardige hybrides. Maar op een EV van Suzuki is het dus nog wachten tot 2025.

Suzuki eVX
Suzuki eVX