Achtergrond Autonieuws

Een kijkje in de wereld van Mansory

maart 19, 2023

Kourosh Mansory

Mansory werd opgericht in 1989 door Kourosh Mansory in het Duitse stadje Brand bij Bayreuth. Kourosh Mansory was oorspronkelijk een specialist in de productie van exclusieve auto-onderdelen en accessoires, maar zijn onderneming groeide al snel uit tot een bedrijf dat complete auto-aanpassingen aanbood. In de loop der jaren heeft Mansory zich gevestigd als een van de meest gewilde en gerespecteerde auto-aanpassingsbedrijven ter wereld, met een klantenbestand dat zich uitstrekt over Europa, het Midden-Oosten, Azië en de Verenigde Staten.

Waar het allemaal begon

Het allereerste project van Mansory was de ontwikkeling van een aangepaste versie van de Mercedes-Benz SL. Het doel was om de SL een meer exclusieve en gepersonaliseerde uitstraling te geven door middel van subtiele en stijlvolle aanpassingen. Mansory begon met het produceren van op maat gemaakte stuurwielen en interieuraccenten voordat het bedrijf zich uiteindelijk ook op de buitenkant van de auto concentreerde. Het resultaat was een auto met een opvallende, maar toch subtiele stijl die in de smaak viel bij veel klanten. Dit succes betekende het begin van de opmars van Mansory en het bedrijf heeft sindsdien een reputatie opgebouwd voor het creëren van unieke en extravagante auto’s.

Mansory Maserati MC20

Wat maakt Mansory uniek?

In tegenstelling tot andere bekende auto-aanpassingsbedrijven zoals Novitec , die zich meestal richten op één of twee automerken, is Mansory actief in het aanpassen van auto’s van veel verschillende merken. Van Lamborghini tot Rolls-Royce en van Ferrari tot Mercedes-Benz, Mansory heeft een uitgebreid klantenbestand dat zich uitstrekt over vele automerken en modellen. Dit vermogen om veel verschillende merken te modificeren heeft Mansory geholpen om een diverse en wereldwijde klantenkring op te bouwen, terwijl het tegelijkertijd een breed scala aan aanpassingsopties biedt om tegemoet te komen aan de individuele smaak van de klanten. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom Mansory een bijzonder succesvol bedrijf in de tuningwereld is geworden.