Autonieuws

Doodzieke Lando Norris beleefde ‘de zwaarste race ooit’ in Barcalona

mei 23, 2022

Lando Norris ziek

Het ging het hele weekend al niet lekker met Lando Norris. De Brit kwalificeerde zich zaterdag als elfde. Hij zat daar niet eens zo mee. Norris had hele andere zaken aan zijn hoofd, gaf hij na de kwalificatie aan:

“Al het hele weekend ga ik niet lekker. Het is geen COVID, maar ik heb last van mijn keel, mijn ogen en ik zie slecht. Dat helpt niet mee. Ik slaap slecht en ik heb waarschijnlijk al een lange tijd niet zo weinig energie gehad.”

Race day

Zondag ging het niet veel beter met de Brit. Hij gaf geen interviews en tv-kijkers zagen zelfs hoe hij vlak voor de race nog aan het overgeven was. Het gerucht ging dat hij last zou hebben van hooikoorts. Na de race werd duidelijk wat er precies aan de hand was met de 22-jarige Norris. “Ik heb last van ontstoken amandelen en dat in combinatie met de hitte maakte dit een van de zwaarste races die ik ooit heb gereden. Het was ontzettend zwaar vandaag.”

Teamarts

Teambaas Andreas Seidl was na afloop van de race onder de indruk van de prestaties van Norris. De zieke Brit wist tijdens de race drie plaatsen goed te maken en eindigden vier plaatsen boven zijn teamgenoot Daniel Ricciardo. “Hij zat er na afloop van de race flink doorheen en dat was ook logisch gezien zijn fysieke gesteldheid”, zei Seidl. De teamarts van McLaren hield Norris het hele weekend scherp in de gaten volgens Seidl. “Zijn wil om te racen valt te prijzen, maar tegelijkertijd is het belangrijk dat de dokter hem goed in de gaten houdt en ingrijpt als dat moet. Zijn gezondheid gaat boven alles.”

De komende vier dagen moet Norris in bed blijven liggen, zodat hij aan het einde van de week hopelijk weer fit is. Dan staat de prestigieuze Grand Prix van Monaco namelijk op de agenda.

Lees ook: