Autonieuws

Donkervoort verhoogt productie F22, vraag naar supercar is enorm

maart 10, 2023

Donkervoort F22

“Ik ben verheugd te kunnen mededelen dat we de productie van de Donkervoort F22 hebben opgevoerd om aan de grote vraag van supercarliefhebbers te voldoen! Het is een opwindende tijd voor ons team en we zijn er trots op dat we klanten over de hele wereld nog meer kunnen bieden”, zegt Denis Donkervoort, managing director van het merk.

Van 75 naar 100 stuks

Er is veel vraag naar de Donkervoort F22. De eerste 75 exemplaren waren binnen no time vergeven. Door de productie van de F22 te verhogen met nog eens 25 auto’s, neemt de totale oplage van de F22 toe naar 100 exemplaren. Denis Donkervoort: “De productie is al in volle gang en we hebben de eerste auto’s al afgeleverd aan hun trotse nieuwe eigenaren.”

Donkervoort F22 productie

Productie tot medio 2025

Donkervoort had gepland om de productie van de F22 eind 2024 stop te zetten, maar door de extra productie wordt de productie uitgesteld tot halverwege 2025. Donkervoort krijgt van oudsher een sterke vraag uit West-Europa, maar de F22 heeft bestellingen en vragen gekregen uit verre landen als Noord-Amerika, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Europa, Scandinavië en zelfs Israël. In totaal krijgt de VS vijf auto’s.

“Het is een unieke tijd bij Donkervoort en de buzz achter de F22 heeft een nieuwe kopersgroep voor ons merk geïntroduceerd om onze uitgebreide klantenfamilie uit te breiden”, zegt Denis.


Allemaal met Audi-motor

De extra 25 F22-modellen krijgen dezelfde vermogens-, koppel-, gewichts- en prestatiespecificaties als de eerste 75 F22’s. De vijfcilinder lijnmotor met turbocompressor zal bijna 500 pk leveren voor de supercar van 750 kg. Vermoedelijk is het na de F22 over en uit voor de vijfcilinder van Audi. Het merk zou dan over willen stappen op aandrijflijnen van Ford, maar dat moet Donkervoort nog officieel bevestigen.

Prestaties en prijs

In combinatie met de 2,5-liter vijfcilinder van Audi sprint de F22 in slechts 2,5 seconden naar 100 km/u en neemt de 0-200-sprint minder dan 8 seconden in beslag. De pk-gewichtsverhouding komt uit op 666 pk per ton. De F22 kost overigens op de Europese markt minimaal 245.000 euro, inclusief kosten voor het rijklaar maken, maar zonder belastingen en registratiekosten. De F22 in de buitenlucht zien? Check dan dit artikel over de Donkervoort F22.