Autonieuws

Dit kost de nieuwe Hyundai Kona Electric

augustus 16, 2023

Vanafprijzen

Prijzen van de nieuwe Hyundai Kona Electric beginnen bij 39.995 euro voor de Comfort-uitvoering in combinatie met de 48,4 kWh grote batterij. De Comfort-uitvoering van de Kona Electric met 65,4 kWh-batterijpakket is er vanaf 43.995 euro.

SEPP-subsidie

Particulieren die kiezen voor de Kona Electric kunnen in 2023 profiteren van een overheidssubsidie van 2.950 euro, de SEPP-subsidie. Daarmee gerekend is de nieuwe compacte SUV al te rijden voor 37.045 euro. Behalve de Comfort-uitvoering met 48,4 kWh-batterijpakket zijn er nog drie uitvoeringen van de Kona Electric die in aanmerking komen voor de SEPP-overheidssubsidie: de Comfort Smart 48,4 kWh, de Comfort 65,4 kWh en de Comfort Smart 65,4 kWh.

Leasen kan ook

Met Hyundai Operational Lease is de elektrische Kona er vanaf 489 euro per maand excl. BTW (60 mnd./10.000 km/jr.). Het private-leasetarief is vanaf 599 euro per maand incl. BTW (60 mnd./10.000 km/jr.). Beide tarieven gelden voor de Kona Electric Comfort in combinatie met het 48,4 kWh-batterijpakket.

Comfort-uitvoering

Al vanaf de instapversie Comfort beschikt de Hyundai Kona Electric over onder meer 17-inch lichtmetalen velgen met 215/60 R17-banden, een 12,3-inch multimediascherm met navigatie en een volledig digitaal instrumentenpaneel (12,3 inch). Andere features, infotainment- en veiligheidssystemen zijn:

Comfort Smart

De Comfort Smart-uitvoering gaat een stapje verder. Die voegt daar onder meer de volgende features aan toe: automatische achterklep, Head-up Display (HUD), verwarmbare stoelen vóór, verwarmd stuurwiel, privacy glass en een Seamless Horizon-lamp (volledig led).

Topversie Premium

De meest luxe versie van de Kona Electric is de Premium. Deze topversie is alleen beschikbaar in combinatie met het 65,4 kWh-batterijpakket. Met de Digital Key 2 Touch is de Kona Electric te vergrendelen en ontgrendelen via een smartphone of smartwatch en binnenin genieten de inzittenden van een rijke en meeslepende luisterervaring dankzij het Bose Premium-audiosysteem met zeven luidsprekers en een subwoofer.

Daarnaast is de Premium-uitvoering uitgerust met onder meer 19-inch lichtmetalen velgen met 235/45 R19-banden, lederen stoelbekleding, een Surround View Monitor (SVM, 360 graden camera), E-Active Sound Design, verwarmbare stoelen vóór en achter, Blind-spot View Monitor (BVM), Parking Collision-avoidance Assist (PCA) en Remote Smart Parking Assist (RSPA).

Bovendien is de Kona Electric Premium uitgerust met relaxstoelen voorin. Voor extra gebruiksgemak is er de Vehicle-to-Load-functie (V2L) voor het opladen van elektrische apparaten, zoals een laptop of elektrische fiets. Hyundai is daarmee een van de eerste fabrikanten die deze techniek breder aanbiedt op elektrische auto’s.

Opties

Optioneel kan de klant kiezen voor:

Kleuren Hyundai Kona Electric

De nieuwe Kona Electric is leverbaar met keuze uit zeven exterieurkleuren: Atlas White (Solid), Engine Red (Solid), Shimmering Silver (Metallic), Abyss Black (Pearl), Ecotronic Gray (Pearl), Meta Blue (Pearl) en Serenity White (Pearl). De optie two-tone Abyss Black is leverbaar vanaf de Comfort Smart-uitvoering. Helaas krijgen we in Europa niet de knalgele kleur. De Kona Electric wordt standaard geleverd met zwarte stoffen bekleding voor de Comfort- en Comfort Smart-uitvoeringen. Bij de Premium-uitvoering is lederen bekleding standaard.

Systeemvermogen aandrijflijn

De variant met kleinere batterij heeft een systeemvermogen van 114,6 pk met 255 Nm aan koppel. De grotere accuversie schopt het tot 160 pk, ook met 255 Nm aan koppel.

Gewicht en trekgewicht

De actieradius van de 48,4 kWh lithium-ion polymeer batterij komt uit op 377 kilometer (WLTP) in combinatie met 17-inch lichtmetaal. Deze versie weegt 1.685 kilogram. De 65,4 kWh accu haalt 514 kilometer op een volle lading stroom indien je kiest voor 17-inch lichtmetalen wielen. Ga je voor 19-inch, dan reduceert de range tot 454 kilometer (WLTP). Het gewicht van de Hyundai Kona Electric met grotere batterij komt uit op 1.790 kilogram.

Trekgewicht

Voor de versie met het 48,4 kWh-batterijpakket bedraagt het geremde aanhangergewicht 300 kg en voor de Kona Electric met het 65,4 kWh-batterijpakket is dat 750 kg.

48,4 kWh batterij

65,4 kWh batterij

Rijtest nieuwe Hyundai Kona Electric!