Autonieuws

Dit kost de nieuwe Ford Transit Custom 

januari 16, 2023

Nieuwe Ford Transit Custom

Bedrijfswagens zaten vroeger vol hard plastic en alleen de klok was digitaal. Hoe de tijden zijn veranderd. De nieuwe bus van Ford zit ramvol moderne technologie. Elke Ford E-Transit Custom is uitgerust met een 13-inch infotainmentscherm, waarop het SYNC 4-systeem draait. Achter het stuurwiel kun je een digitaal instrumentarium krijgen. Ongeveer alle rijhulpsystemen die je kunt bedenken zijn ook aanwezig. Denk aan Pre-Collision Assist, Lane-Keeping System, Driver Alert, cruisecontrol met instelbare snelheidsbegrenzer, verkeersbordherkenning, Intelligent Speed Assist en zo kunnen we nog even doorgaan…

Stuur op schoot

Ook leuk: het stuur is extra speciaal en kun je – als je stilstaat – platleggen. Ze kun je lekker een burgertje naar binnenwerken, zonder te knoeien. Een laptop kun je ook eenvoudig ‘op’ het stuurwiel plaatsen. Ideaal, als er op locatie geen bouwkeet staat.

Trekgewicht

Leuk die luxe, maar daar koop je hem natuurlijk niet voor. Kan die een beetje trekken? Het trekgewicht van een Custom uitgerust met automaat is maar liefst 2.500 kg. De handgeschakelde versies hebben een trekgewicht van maximaal 2.800 kg. Een bouwkeet sleuren is dus een eitje. De Transit Custom is leverbaar met vermogens van 110 tot 170 pk.

Elektrische Ford Transit Custom

Er zijn twee aandrijflijnen leverbaar voor de E‑Transit, de elektrische Transit Custom, met keuze uit een 136 pk en 217 pk sterke elektromotor. In beide gevallen beschik je over 415 Nm koppel. Deze E-versie mag tot 2.000 kilo trekken en tot 1.100 kg laden. Als gesloten bestelbus heeft de nieuwe E-Transit Custom een laadvolume van 5,8 tot 9,0 m3.

Wat kost de nieuwe Ford Transit Custom?

De eerste uitvoeringen van de Transit Custom zijn vanaf vandaag in Nederland te bestellen. De prijzen beginnen vanaf 31.670 euro (Trend, 110 pk EcoBlue) en is leverbaar als L1 of L2. De luxe Limited uitvoering met 136 pk EcoBlue dieselmotor staat in de prijslijst vanaf 34.110 euro. De prijzen van de elektrische E-Transit maakt Ford later bekend. Liever een Transit met 2.000 pk? Bekijk dan de video hieronder:

Bekijk ook: