Autonieuws

Dit kost de BYD Seal – Dé Model 3-concurrent?

september 4, 2023

Modellenoffensief 

Na de Han, Tang en Atto 3 brengt de Chinese autofabrikant nu ook de en Seal naar Europa. De Seal gaat het in Europa opnemen tegen de Tesla Model 3, BMW i4 en Nio ET5. De Seal is een klassieke sportsedan, met een langgerekte motorkap en een korte kont. Net als de Dolphin maakt hij onderdeel uit van de Ocean-reeks van BYD. Het thema van de auto is dus de oceaan. Het thema komt terug in het design in de vorm van snorharen van een zeehond (de zwarte vlakken me witte verlichting in de voorbumper), kieuwen naast de wielkasten en een soort schubbenstructuur op de dorpels. De Taycan-achtige koplampen zorgen voor een sportief randje.

Actieradius

BYD levert de Seal in Europa voorlopig alleen met een 82,5 kWh-accupakket, die bij een snellader tot 150 kW laadkracht kan hebben. Bij de achterwielaangedreven versie zorgt ‘ie voor 570 kilometer WLTP-actieradius. Bij de uitvoering met vierwielaandrijving lever je 50 kilometer range in. Zoals elke BYD heeft de SEAL een kobaltvrije lithium-ijzerfosfaatbatterij. BYD is razend trots op deze accu en noemt hem de Blade Battery. De batterij is volgens het merk extra veilig en heeft een lange levensduur. Daarnaast zorgt het compacte formaat van de Blade Battery voor veel interieurruimte. Hij is namelijk bijzonder plat.

3.8S

De Seal ziet er vlot uit en dat is hij ook. De instapper – de achterwielaandrijver – beschikt al over 313 pk. De AWD-versie doet daar een schepje bovenop en heeft 530 pk. In slechts 3,8 seconden schiet hij van stilstand naar 100 km/u. Leuk detail: op de kont van de Seal staat onder de modelaanduiding ‘3.8S’.

Prijzen

De marktintroductie van de BYD SEAL staat gepland voor dit najaar. Elk model wordt geleverd inclusief 6 jaar algemene garantie en 8 jaar garantie op de aandrijflijn en de batterij. Daarnaast is garantie voertuig gebonden en dus overdraagbaar. 

Er zijn twee uitvoeringen leverbaar: de Design RWD en Exellence AWD. De consumentenprijzen op een rij:

Meer weten? Bekijk dan onze eerste kennismaking met de BYD Seal in de video hieronder: