Geen onderdeel van een categorie

Dit is (wéér) de bestverkochte sportauto ter wereld

april 22, 2022

Best verkochte sportauto

De Mustang heeft het wederom geschopt tot ’s werelds bestverkochte sportauto, blijkt uit de cijfers van S&P Global Mobility. In totaal verkocht het merk 69.069 Mustangs in 2021. Nice, zullen ze gedacht hebben bij Ford. Inmiddels raken ze eraan gewend in Dearborn, Michigan. Het is al weer het zevende jaar op rij dat de Mustang zich de ‘bestverkochte sportwagen van het jaar’ mag noemen. De elektrische Mustang Mach-E is uiteraard niet meegerekend.

Slecht jaar

Gek genoeg was 2021 een slecht jaar voor de Mustang. Dankzij wereldwijde toeleveringsproblemen verkocht het merk er minder dan het jaar daarvoor. In 2020 wist Ford nog 80.577 stuks wereldwijd te verkopen.

Amerika

Volgens het merk is de thuismarkt verantwoordelijk voor het overgrote gedeelte: 52.414 exemplaren (76%). In de rest van de wereld doet de auto het ook goed én op sommige plekken zelfs steeds beter. Zo steeg de verkoop in Nieuw-Zeeland met 54,3%, in Brazilië met 37,3% en in Zuid-Korea met 16,6%.  

Mustang kopen in Nederland

Dankzij de BPM-boete die je in Nederland moet betalen — een belasting die wordt berekend over cataloguswaarde en CO2-uitstoot van een auto — doet de iconische sportauto het in Nederland niet zo goed. Bij ons betaal je namelijk minimaal 104.000 euro voor een Mustang. Bijna twee keer zoveel als in België. Daar betaal je 53.600 euro voor dezelfde auto. In de VS stap je in vanaf omgerekend zo’n 25.000 euro.

Mustang Mach-E

De volledig elektrische Mustang Mach-E doet het veel beter bij ons. Al ruim 4.000 exemplaren staan op geel kenteken. Maar ook buiten Nederland gaat de Mach-E als warme broodjes over de toonbank. In totaal verkocht Ford wereldwijd 27.140 stuks in het eerste volledige productiejaar. Het is in de Verenigde Staten de tweede beste verkochte elektrische SUV, achter de Tesla Model Y.