Autonieuws

Dit is misschien wel de meest bijzondere EV die je nu kunt kopen

mei 7, 2024

Mach-E Rally

Als je aan een offroad-voertuig van Ford denkt, schiet al gauw de Ford Ranger, Bronco of F-150 Raptor door je hoofd. Een Mustang is waarschijnlijk niet een model waar je aan denkt. Laat staan een elektrische Mustang. Ford wil daar verandering in brengen. Het merk introduceert dit jaar de Mustang Mach-E Rally, de allereerste Mustang die zowel op het asfalt als in de modder zijn mannetje staat. Met dit nieuwe lid van de Mustang Mach-E familie neemt Ford een gedurfde stap: het is de eerste elektrische auto van het merk die zijn inspiratie haalt uit de rallysport.

Ford Mustang Mach-e Rally

Mach-E GT

De sportieve SUV gooit hoge ogen met een opgevoerde versie van de aandrijflijn van de Mustang Mach-E GT, voorzien van twee elektromotoren. Ford mikt op minstens 950 Nm aan systeemkoppel en een systeemvermogen van 358 kW (487 pk). In de bodem ligt een accu met 91 kWh capaciteit, goed voor 510 kilometer actieradius.

Om offroad-prestaties te garanderen, staat de Mustang Mach-E Rally 20 millimeter hoger in de lucht dan de Mach-E GT. Daarnaast beschikt deze Rally-versie over speciaal afgestemde veren, MagneRide-schokdempers en Brembo-remschijven van 385 millimeter met rode remklauwen, die verstopt zitten achter witte 19-inch lichtmetalen velgen in rallystijl.

Ford Mustang Mach-E Rally

Prijzen

Met het oog op offroad-gebruik werkt Ford de onderzijde af met beschermplaten rondom de elektromotor voor en achter. Verder is er een beschermende folielaag aangebracht op de deurpanelen en de wielkasten om lakbeschadigingen te voorkomen. De Mustang Mach-E Rally is daarnaast voorzien van een grote achtervleugel, modelspecifieke voorspoiler, zwart gelakt dak en rally-geïnspireerde mistlampen en twee racestrepen. Voor al dat moois vraagt Ford minimaal 65.200 euro. Levering vanaf het vierde kwartaal van dit jaar. De prijslijst is hier te vinden.