Achtergrond Autonieuws

Dit is de nieuwe generatie Honda CR-V

mei 14, 2023

SUV naar hoger plan getild

Honda tilt zijn CR-V naar een hoger plan. Niet alleen met betere aandrijflijnen, maar ook door meer focus te leggen op het gebruik van betere materialen en stoffen. Daardoor duwt Honda de SUV meer in de richting van het premiumsegment.

De CR-V krijgt een volledig hybride (e:HEV) aandrijflijn of – voor het eerst op de Europese markt – een plug-in hybride (e:PHEV) aandrijflijn. Beide varianten zijn uitgerust met een 2,0-liter-viercilinder-benzinemotor met Atkinson-cyclus met directe injectie, die is herzien om de efficiëntie, verfijning en dynamische prestaties over het hele aanbod te verbeteren.

Honda CR-V e:PHEV

De e:PHEV maakt gebruik van dezelfde lichtgewicht en krachtige elektromotoren als de e:HEV-variant. De plug-in CR-V heeft een elektrisch bereik van 82 km en kan hiermee de meeste dagelijkse ritten volledig elektrisch uitvoeren. Bij een batterijtemperatuur van 25 graden kan een lege batterij in slechts 2,5 uur naar 100% worden opgeladen.

Honda CR-V e:HEV

De volledig hybride CR-V zal beschikken over de meest geavanceerde versie van de bekroonde e:HEV volledig hybride aandrijflijn, die voor het eerst gezien werd in de Civic-hatchback. Een lithium-ionbatterij met hoge capaciteit en twee compacte, lichtgewicht elektromotoren werken samen met de benzinemotor om snel te schakelen tussen EV, Hybrid en Engine Drive.

ALL-NEW HONDA CR-V: NEW POWERTRAIN OPTIONS FOR GLOBAL FAVOURITE

Interieurruimte toegenomen

De voorste hoekpunten van de CR-V zijn laag, dankzij een brede, overzichtelijke motorkap, waardoor bestuurders een goed ruimtelijk inzicht hebben van de auto. Dankzij de grote ramen van de cabine biedt de CR-V goed zicht naar buiten voor alle inzittenden. Het evolutionaire ontwerp maskeert ook een toename in elke dimensie voor de CR-V. De nieuwe CR-V is breder, langer en groter dan het uitgaande model en biedt meer binnenruimte voor passagiers, een 40 mm langere wielbasis zorgt voor 16 mm meer beenruimte achterin en 18% meer bagageruimte.

Acht standen voor de rugleuning van de achterbank, met 10,5° grotere hoek, zorgen er ook voor dat passagiers comfortabel kunnen ontspannen. De gloednieuwe CR-V is het eerste voertuig dat is uitgerust met Honda SENSING 360, het nieuwe omnidirectionele veiligheids- en rijhulpsysteem van het bedrijf, dat dode hoeken rond het voertuig wegneemt en verder bijdraagt aan het voorkomen van aanrijdingen door de bestuurder te ontlasten.

Iconisch model

“De nieuwe CR-V bouwt voort op alles waar het iconische model voor staat: vooruitstrevend ontwerp, een eersteklas cabine, toonaangevende niveaus van veiligheid, bruikbaarheid en comfort, en efficiënte en responsieve prestaties,” aldus Tom Gardner, Senior Vice President bij Honda Motor Europe Ltd. “Deze nieuwste iteratie is het ultieme SUV-pakket en biedt een uniek, dynamisch en eersteklas product dat perfect aansluit bij de huidige eisen van de Europese markt.”