Autonieuws

Dit is de nieuwe Fiat Topolino, leuker dan Opel Rocks Electric?

mei 31, 2023

Fiat Topolino

Fiat heeft de eerste foto gepresenteerd van hun naar eigen zeggen duurzame stedelijke mobiliteitsoplossing. De Fiat Topolino dus. Het is volgens de Italianen een toegankelijke, volledig elektrische vierwieler met designkenmerken van de klassieke Fiat 500.

Iconische Fiat 500

“Dit voertuig doet onmiddellijk denken aan de eerste Fiat 500, de iconische auto die een revolutie teweegbracht in het concept van het motorvoertuig. De Fiat 500, algemeen bekend als ‘Topolino’, werd door Fiat geproduceerd van 1936 tot 1955 en vond letterlijk het idee van mobiliteit voor het volk uit”, aldus de fabrikant.

Frisse mobiliteitsoplossing

De Topolino is ontworpen voor een breed publiek, waaronder de jonge klanten vanaf 16 jaar, gezinnen en stadsliefhebbers. “Hij is perfect geschikt voor de stad en mensen die op zoek zijn naar een duurzame en frisse mobiliteitsoplossing, passend in de democratische missie van Fiat om stedelijke duurzame mobiliteitsoplossingen te bieden die voor iedereen toegankelijk zijn”, zegt de fabrikant.

Verliefd

Fiat vervolgt: “Voor jonge generaties is de Topolino meer dan een mobiliteitstoestel. Dankzij zijn charmante design, zal hij jongeren opnieuw verliefd doen worden op auto’s. Bovendien zal de nieuwe Fiat Topolino een maatschappelijk actieve rol spelen in de promotie van elektrische mobiliteit in steden en een bijzondere rol in het creëren van een persoonlijke mobiliteitsoplossing voor het hele gezin.”

Specificaties Fiat Topolino

De specificaties van de nieuwe Fiat Topolino zijn nog niet bekend. De kans is groot dat hij de techniek van de Citroën Ami en Opel Rocks Electric overneemt. Dat betekent een elektromotor van 8,2 pk en een 5,5 kWh batterijpakket, goed voor ongeveer 75 kilometer range. De topsnelheid bedraagt 45 km/u. De Citroën AMI wordt officieel niet verkocht in Nederland. De Opel Rocks Electric mag al een kleine verkoophit genoemd worden met een vanafprijs van slechts 8.500 euro. Naar verwachting gaat Fiat Nederland de nieuwe Topolino wel voeren in Nederland. Gezien de rijkere uitrusting mikken wij op een hogere prijs. Laten we in ieder geval hopen op een scherpe vanafprijs.

Fiat Topolino