Lifestyle & Fun

Dit is de duurste nieuwe Porsche ooit: wat is er zo bijzonder aan?

augustus 23, 2022

Porsche 911

Een goedkope tweedehands Porsche 911 lijkt niet te bestaan. Al ver voor de corona-uitbraak gingen prijzen van een goed gebruikte 911 door het dak. Voor een nieuwe Porsche moet je ook flink in de buidel tasten. In Nederland vraagt de autobouwer minimaal 159.000 euro voor een 911. Een schijntje, vergeleken met de nieuwe 911 die in Californië verkocht is.

Sally Special

De 911 in kwestie is geen bijzondere race-uitvoering met een buitenaards vermogen, maar een ‘gewone’ 911 Carrera GTS. Wat hem ongewoon maakt, is het feit dat het een one-off is. Kortom, er bestaat er maar één van. Het model heet de 911 Sally Special en is een moderne recreatie van de Sally Carrera uit de animatiefilm Cars. De auto is het resultaat van een samenwerking tussen Porsche en filmstudio Pixar.

Cars

De auto heeft een aantal leuke details die verwijzen naar de Sally Special uit Cars. De auto heeft dezelfde wielen als de filmauto, met speciale Cars-ventieldoppen. De kleur van de auto’s komt ook overeen en heet ‘Sally Blue Metallic’. De tribal-striping onder de spoiler is ook aanwezig. De Sally Special is verder voorzien van ‘Sally Carrera’ badges op de achterste ramen, een ‘Cars’ logo op beide deuren en een speciale ‘Sally Special 001/001’ plaquette op het dashboard. Het stuur is voorzien van een ‘Kachow! Mode’ knop.Goede doelen

Dat een 911 veel geld opbrengt op een veiling is niet zo opvallend, maar 3,6 miljoen dollar is zelfs voor een unieke Porsche een hoog bedrag. Het opbrengst van de veiling gaat naar twee goede doelen, waardoor er extra stevig geboden is. De doelen zijn Girls Inc, een fonds dat jonge vrouwen in de VS en Canada helpt, en USA for UNHCR, een liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor vluchtelingen die als gevolg van de oorlog in Oekraïne op de vlucht zijn geslagen.

Lees ook: