Lifestyle & Fun

Dit is de duurste nieuwe auto van Nederland

augustus 9, 2022

Duurste auto van Nederland

Eind juni zijn er twee Franse paradepaardjes op kenteken gezet: een ‘normale’ Bugatti Chiro en een Chiron l’Ébé. De laatste is een gelimiteerde versie van de Chiron, waarvan de Franse hypercarbouwer er maar drie produceert. Alle exemplaren van de l’Ébé zijn donkerblauw, met ‘exposed carbon fiber’. Dit houdt in dat je het carbonpatroon door de donkerblauwe laklaag heen kunt zien. Tevens beschikt de auto over 24-karaats gouden details.

Nieuw record

De twee Bugatti’s – beide in de kleur blauw – kregen allebei op 28 juni een geel kenteken. Aan de ‘reguliere’ Chiron hangt een prijskaartje van 3,6 miljoen euro. Voor de Chiron l’Ébé heeft de eigenaar 4.064.477 miljoen euro moeten neerleggen. Dit maakt het de duurste auto die ooit in Nederland op kenteken gezet is. Het is de eerste auto die de magische grens van vier miljoen euro passeert. De belastingdienst zal op 28 juni de vlag hebben uitgehangen, want naast 21 procent aan btw, ontving de overheidsinstantie ook een bpm-bedrag van maar liefst 192.477 euro voor beide modellen.  

Bugatti Chiron l’Ébé

De drie stuks Bugatti Chiron l’Ébé’s zijn de laatste paar Chirons die geleverd worden in europa. Ze zijn vernoemd naar de oudste dochter van Bugatti-oprichter Ettore Bugatti. Motorisch is de Bugatti Chiron l’Ébé hetzelfde als een reguliere Chiron. De acht-liter-grote W16 motor levert 1.500 pk en 1.600 Nm. De Chiron gaat in slechts 2,3 seconden naar 100 km/u en heeft een topsnelheid van 420 km/u.

Dure speeltjes

Het record van duurste auto van Nederland stond eerst ‘op naam’ van een Bugatti Chiron Sport. Deze Chiron had een prijskaartje van 3,7 miljoen euro. Inmiddels heeft deze hypercar Nederland alweer verlaten. Als we vooruitblikken naar de toekomst, dan zal het nieuwe record niet heel lang op naam blijven staan van de Bugatti Chiron l’Ébé. Er is volgens geruchten namelijk ook een Bugatti Chiron Super Sport 300+ onderweg naar ons kikkerlandje. Hoogstwaarschijnlijk gaat deze auto het huidige record breken.

Bekijk ook: