Achtergrond Autonieuws

Deze Triumph TR25 is er dankzij BMW

juli 17, 2023

Triumph Motor Company

Exact 100 jaar nadat Triumph Motor Company werd opgericht als sportwagenmerk, haalt het merk dankzij Makkina opnieuw de krantenkoppen met een nieuwe elektrische TR25-conceptauto. De auto is een eerbetoon aan de ‘Jabbeke’ Triumph TR2, MVC575, die in mei 1953 het snelheidsrecord over land brak voor productieauto’s met een motor kleiner dan 2,0-liter.

Aandrijflijn van BMW i3S

De Triumph TR25 heeft een futuristisch, aerodynamisch geoptimaliseerd exterieur in combinatie met een aandrijflijn van een BMW i3S. Waarom een aandrijflijn van BMW? Simpel! BMW Group heeft de rechten van Triumph in bezit. Makkina kreeg toestemming van BMW Group om deze TR25 te ontwikkelen. BMW zelf heeft geen plannen om iets met Triumph te doen, maar mogelijk volgt er van deze TR25 een kleine oplage als er voldoende vraag is.

Triumph TR25

Een echte sportwagen

Door het platform van een volledig elektrische BMW i3S te gebruiken, heeft Makkina de TR25 een bijna 50-50 gewichtsverdeling kunnen geven, waardoor hij bochten kan nemen zoals een echte sportwagen dat hoort te doen. In combinatie met een laag zwaartepunt en compacte proporties vormt de i3S de perfecte basis voor Makkina om het volgende hoofdstuk in de Britse sportwagengeschiedenis te ontwikkelen.

Veelzijdig

Michael Ani, directeur bij Makkina, zegt: “Ons doel was om het ware karakter van de originele recordbrekende ‘Jabbeke’ TR2 te actualiseren met ons ontwerp, zowel via het interieur als het exterieur. Door het BMW i3S-platform te gebruiken, kunnen we een mix van oud en nieuw creëren met de op TR2 geïnspireerde carrosserievorm en de veelzijdige en aanpasbare aandrijflijn, waardoor een naadloze, volledig elektrische ervaring ontstaat. Het i3S platform bewijst dat elektrisch rijden leuk kan zijn! De combinatie van direct koppel, acceleratie, wendbaarheid en stilte is nu nog net zo overtuigend als altijd.”

“We zijn trots op de manier waarop we de naam Triumph Motor Company nieuw leven hebben ingeblazen en danken onze vrienden BMW Group voor de eer om een ​​auto te mogen badgen die niet alleen het 25-jarig jubileum van ons bedrijf Makkina viert, maar ook het 70-jarig bestaan ​​van de ‘Jabbeke’ TR2 record run en 100 jaar van dit iconische merk Triumph Motor Company.”


Triumph TR25